"X-Files" i "Breaking Bad"
KULTURA · film/TV

Kako je histerija povodom nastavka slavne serije „The X-Files“ počela, i trajaće verovatno još neko vreme ima i onih koji se slobodno mogu nazvati televizijskim i filmskim detektivima, zaljubljenicima u misterije, veze i tajne koje moguće postoje u svetu fikcije, a njihovom zaslugom došli smo do sjajnih zaključaka šta je to sve slično, a zapravo zajedničko dvema serijama koje su sasvim sigurno ušle u istoriju televizijskog programa kao legendarne.

Zahvaljujući ovom malenom istraživačkom rezultatu otvara se čitavo novo polje zanimljivih veza i zaključaka koje može nastati ako se u uporednu analizu postave serije kao što su The X-Files i Breaking Bad. Ono što je manje-više svima dobro poznato jeste da je tvorac serije o profesoru hemije koji koristi nauku veštinu i naučna znanja da bi prešao na „onu stranu zakona“ Vince Gillighan, isti onaj koji je napisao veliki broj epizoda za seriju The X-Files, i hvala mu na tome!

Ipak da bi ove dve serije mogle da dele isti fiktivni prostor, ali dve različite priče, vremenom kao da je postajalo sve vidljivije, a zahvaljujući pažljivim gledaocima te veze su primećene među brojnim – glumcima, tajanstvenim brojevima, markama cigareta i drugim sitnicama, koje kada se pobroje izgledaju kao pravo malo carstvo novih saznanja o serijama za koje smo verovali da znamo baš sve o njima!

Automatski nacrt „Meda sa severa“ od sutra u bioskopima Telefon Telefonski razgovori na filmu Oni nisu dobili Oskara Oni nikada nisu dobili Oskara 01 Isus Hrist: 5 najpoznatijih filmskih prikaza hrišćanskog mesije