hrvatsko primorje
PULS GRADA · destinacija

Leto se približava i mnogi već sada razmišljaju gde će provesti godišnji odmor. Kao dokaz da nije potrebno da idete na drugi kraj sveta da bi iskusili savršeno letovanje, prilažemo vam naš izbor najlepših plaža na hrvatskom primorju.

Hrvatska letnja turistička ponuda je ostala u lepom sećanju starijih generacija, a sa normalizovanjem odnosa između naših zemalja u poslednjih petnestak godina i mladi su mogli da se uvere u lepote gradova kao što su Rovinj ili Dubrovnik. Mi ćemo se ovde koncentrisati isključivo na plaže. Ako ste u blizini i ukaže vam se prilika da ih posetite, ne oklevajte i uradite to, nećete se pokajati.

Plaža Saharun, Dugi otok

Na severnom delu ostrva Dugi otok nalazi se ova prelepa, 800 metara dugačka peščana plaža. Okružena borovom šumom, Saharun plaža je idealna destinacija za parove, a njeno kristalno čisto more će privući i ljude sa decom. U večernjim satima, plaža menja lice i služi kao mesto za okupljanje i zabavu mladih.

Rajska plaža, Rab

U mestu Lopar na osrtvu Rab, skriva se pravi dragulj, peščana Rajska plaža dugačka gotovo kilometar i po. Zbog kvaliteta životne sredine i čistoće, plaži je dodeljena Plava zastava, sertifikat Fondacije za ekološko obrazovanje. Budući da nema tuševe, restorane, barove i sportske terene duž obale, Rajska plaža je idealna za ljude koji vole da uživaju u prirodnim lepotama.

Zaton, Zadar

Trinaest kilometara daleko od Zadra nalazi se predivna peščana plaža Zaton. Kristalno čisto more je i ovoj plaži obezbedilo Plavu zastavu. Posetioce osim plivanja, očekuje i velika ponuda mnogih drugih aktivnosti, od sportskih do uživanja u restoranima i barovima pored mora.

Plaža Crni molo, Crikvenica

Plaža Crni molo nudi veliki broj sportskih aktivnosti za sve zavisnike od adrenalina. Takođe je moguće iznajmiti suncobrane i ležaljke, a kada vam dosadi sunčanje, tu je i veliki broj barova i restorana spremnih da vas ugoste.

Plaža Bijeca, Medulin

Bijeca je najpopularnija plaža u Medulinu. Ona je idealna za ljude koji žele da izbegnu prejako sunce, jer se u njenoj okolini nalazi borova šuma, tako da je lako pronaći mesto u senci krošnje drveća i uživati u hladovini.

Plaža Sabuša, Ugljan

U gradu Kukljica na ostrvu Ugljan nalazi se plaža Sabuša. Iako je plaža betonirana, plitko more sa peščanim dnom čine je idealnom za porodice sa malom decom i neplivače.

Plaža Crvena luka, Biograd na moru

Samo 3km udaljena od Biograda na moru, plaža Crvena luka je dobra destinacija za parove kao i sve one koji uživaju u nudizmu.

Plaža Sabunike, Zadar

Plaža Sabunike nudi svojim posetiocima kristalno čisto more, lekovito blato, veliku gastronomsku ponudu, kao i mogućnost uživanja u sportovima na vodi. Plaža se nalazi u okolini Zadra.

Plaža Slanica, Murter

Slanica se nalazi na ostrvu Murter i to je jedna od najlepših plaža u Hrvatskoj. Važi za veoma popularno turističku destinaciju zbog svog plitkog nivoa mora, kao i zabavnog sadržaja u okolini.

Plaža Vela Pržina, Korčula

Plaža Vela Pržina u gradu Lumbarda na Korčuli je jedna od najpopularnijih plaža u Hrvatskoj, posebno među mladima. Veliku čar daje i činjenica da je okružena vinogradima.

Muzički festivali Najbolji ovogodišnji internacionalni muzički festivali Novi Zeland Novi Zeland: Zašto ga obavezno morate posetiti Australija Zemlje koje najčešće „guglujemo“