How-Many-Symptoms-of-Anxiety-Do-You-Actually-Recognize_1
PULS GRADA · zdravlje

Anksioznost je jedna od uobičajenih bolesti modernog doba koja se često shvata pogrešno zbog nedostatka znanja o njoj. To se donekle odnosi i na njene simptome, jer ima puno onih očiglednih za koje većina ne zna.

Ponašanje koje povezujemo sa anksioznošću je obično nemir i usplahirenost, ali daleko od toga da ne postoje i drugi simptomi. Mnogi nikada ne zatraže pomoć baš zato što ne misle da im je potrebna, a uočavanje ovih znakova moglo bi da pomogne oko toga. Iako ovo nije konačna lista, treba obratiti pažnju i reagovati ako primetite nešto od ovoga kod sebe ili drugih dragih osoba.

Zadihanost

Ukoliko niste upravo završili trening ili imali neku fizičku aktivnost, a zadihani ste, to bi moglo da znači da ste anksiozni ili da čak imate napad panike.

Znojenje

Ovo je jedan od znakova koji bi se verovatno povezao sa anksioznošću, ali vredi ga istaći. Predstavlja odgovor ljudskog tela na stresne situacije i unutrašnji pritisak, a ako vam se dešava iz čista mira, i te kako može imati veze sa anksioznošću.

Plašljivost

Ne, nije u pitanju normalna, već pojačana reakcija na stimulanse iz okoline koji nas mogu uplašiti. Ako vas svaki zvuk uznermiri i prepadne a to vam se nikada ranije nije dešavalo, obratite pažnju na ponašanje i druge potencijalne simptome.

Problemi sa stomakom

Postoji mnogo razloga koji mogu uzrokovati bol i druge probleme u stomaku, ali ako nema nijednog očiglednog, to takođe može biti reakcija tela na anksioznost. Bilo da je u pitanju grč ili nešto drugo, ukoliko se ponovi obavezno se obratite doktoru.

Nagle promene u temperaturi

Pored toga što mogu simbolizovati virus i opadanje imuniteta, temperaturne fluktuacije mogu biti karakteristične za periode anksioznosti ili napade panike.

Izolovanost i zarobljenost

Zbog promene u percepciji ponekad vam se može činiti da ste potpuno izdvojeni od svega što vam se dešava i kao da samo posmatrate sve iz nekog mehura. Bez obzira šta radite, možete se osećati odvojeni od svega što vas okružuje.

Neodlučnost

Ne mora nužno da simbolizuje anksioznost, ali ukoliko vam se često dešava da ne možete da odlučite između dva ili više pravca, možda ste u začaranom krugu anksioznosti. To posebno važi za manje važne odluke koje nemaju previše posledica.

Bolešljivost

Anksioznost izaziva nemir i teško je odmoriti se i napuniti baterije kada je to preko potrebno. Posledica toga mogu biti prehlade ili druge bolesti, zbog nedostatka vremena za oporavak. Posebno ako se to ponavlja.

Nesanica

Postoji puno razloga zbog kojih možemo imati problema sa spavanjem i anksioznost je definitivno jedan od njih. Probajte da eliminišete sve ostale moguće uzroke i da vidite da li vam se i dalje dešava isto.


p05bk7bt Da li je veća zadnjica znak dobrog zdravlja? model-2387582_960_720-cover Inovativna tehnologija za rešavanje dermatoloških problema man-641691_1280 Anksiozni ste? Jedite kisele krastavce cover www.cateringmadesimple.com Kako da u osam koraka zadržite dobru liniju · · ·