Barovi sa pogledom na grad
PULS GRADA · destinacija

Ponekad život na visokoj nozi svoje prednosti ima pre svega u poznavanju određenih krajeva u koje vas neće odvesti tipični turistički vodiči, niti će vam to otkriti lokalci. Takva mesta su oaze mira i hedonizma, a obavezno podrazumevaju posebne kutke sa savršenim pogledom na gradske pejzaže i odličnu ponudu pića.

Neka od takvih mestaposlužuju i neverovatne koktele, ali istini za volju i čaša hladne vode sa ovakvih balkona bila bi poput nektara…

1. Bar Park, Lisabon, Portugal

Bar u Lisabonu nalazi se na krovu parkinga u Barrio Altu, ali da to ne znači da je u pitanju prosečno gradsko mesto. Na protiv, reč je o baru koji nudi nezaboravan provod gde možete sresti i lokalce, navijače koji vatreno prate neku utakmicu, ali i glavne gradske hipstere koji će vam preporučiti čuveni liker.

2. Bramante Terrace, Hotel Rafael, Rim

Hotel Raphael nalazi se na dva minuta od središnjeg trga Navona. Terasa hotela savršeno je oblikovana i sa nje se pruža veličanstveni pogled na Večni grad. Pogled će vam lutati po krovovima, palatama, katedralama rimskim ruševinama i Vatikanu. Još kada u suton čujete crkvena zvona, vašem uživanju neće biti kraja.

3. Rock Bar, Ayana Resort, Bali

Ima li nešto što je neatraktivno, a nalazi se na Baliju? Zalazak sunca a u ruci martini, i naravno šum na obali, jer se bar nalazi na samo 14 metara iznad Indijskog okeana. Ovde su zalasci sunca takvi kao da sve vreme gledate poslednju scenu neke romantične komedije, a uz koktele sa dodatkom lokalnih poslastica ovo bi moglo da bude vaše malo mesto na kojem se želje i bajke ostvaruju.

4. The Roof, ME Hotel, Madrid

Ko kaže da je za dobar lokal potrebno da posedujete oblakoder, takve ideje prepustite megalomanima, a vi ako se spremate da posetite Madrid možete da obiđete i ovaj posve jedinstven krov. U glavnom gradu Španije nikada nije važno koliko spratova i balkona posedujete, već šta ćete da uradite sa njima. Tako na 7. spratu ovog modernog hotela možete pronaći bar „The Vibe“ gde se nalaze i palme i bele sofe i mnogo lavande i osvetljenje idealno za noćno uživanje. Špansko glamurozno leto – može da počne!

5. Champagne Bar, Clarion Sign, Stokholm

Manje je više verovatno je najtipičniji švedski princip, kod mnogo stvari pa i kod uređenja lokala. Ono što je privlačno jeste što je skandinavski minimalizam zaista specifičan i veoma dopadljiv pa ga u poslednjih par decenija često manje ili više uspešno kopira i ostatak sveta. Na 8. spratu hotela Clariton nalazi se ovaj bar čija je prednost u tome što ga od luksuznog spa centra dele samo 2 sprata što znači da kada jednom uđete u ovu zgradu, verovatno nećete želeti da je napuštate makar dok ne ustanovite šta je bolje – piće, pogled, bazen, sauna ili nešto deseto…

Čarolije Holandije Zašto treba da posetite Holandiju Podovi u Barseloni Šareni pločnici Barselone Najstariji restoran na svetu Sobrino de Botin – najstariji restoran na svetu Najlepše gradske plaže Najbolje gradske plaže · · · · ·