Robert Cramb
KULTURA · art · KULTURA · strip

Kolekcija Crumbovih crteža nastalih u poslednjih dvadeset godina biće uskoro objavljena u šest tomova, a sadržaće 1,344 rada koje je autor lično odabrao.

Kolekcija Robert Crumb. Sketchbooks 1982–2011 predstavlja prvo izdanje Crumbovih crteža još od kad ih je originalno objavio nemački Zweitausendeins u sedam nastavaka, između 1981. i 1997. godine. Za razliku od te edicije, koja se sastojala od svih Crumbovih radova ikada, izdanje koje ćete uskoro moći da kupite predstavlja izbor iz stvarlaštva koji je načinio slavni autor lično. Osim toga, ove knjige sadržaće i neke kasnije crteže koji nikada nisu bili objavljeni.

Sam Robert Crumb insistirao je da se zbog njegovih obožavalaca upravo ovi pozni radovi objave prvi – te su to crteži koji će se naći u pomenutih šest tomova, a planirano je još šest knjiga koje će pokriti period između 1964. i 1981. godine. Ilustracije Roberta Crumba u poslednje dve decenije zaista predstavljaju retke i vredne primerke, te su ove knjige apsolutno obavezno štivo za sve ljubitelje njegovih crteža. Set sadrži čak i rukom napisan autorov uvod, a ova ograničena edicija od 1000 setova krije i potpisan print čuvenog crteža The Little Guy That Lives Inside My Brain. U našoj galeriji možete videti neke od Crumbovih radova, a ispod pogledajte kako izgleda ovaj pažljivo osmišljen set koji je izdao Taschen.

Robert CrumbOtvori galeriju
Prototip galerija Izložba „GP1‟ u novoj galeriji u naselju Belvil Lazar Vozarević Izložba Lazara Vozarevića u Čačku Zulu Duh južne Afrike u New Moment Galeriji Rob Mulholland Nevidljive skulpture Roba Mulhollanda · · · · ·