the-disposable-income-of-people-in-every-country-of-the-world-in-one-fantastic-infographic-1000x500
U VAZDUHU · urban flash

Ako planirate da napustite zavičaj za stalno ili privremeno, sigurno će vas zanimati kakva je ekonomska situacija u zemljama za koje ste zainteresovani. Većini stanovnika ekonomski podaci su španska sela, i ono što ih najviše zanima i što najbolje razumeju su plate i troškovi života.

Zahvaljujući sajtu Movehub sada imamo u vidu infografike pregledan i vizuelno zanimljiv prikaz prosečnog mesečnog raspoloživog dohotka u svim zemljama sveta. Ako vas zanima šta znači rogobatna sintagma „prosečan mesečni raspoloživi dohodak“, u pitanju je plata, ili preciznije neto plata tj. ono što nam ostaje kada se od bruto plate odbiju porezi i doprinosi.

Naravno na slici su prikazani prosečni iznosi zarada koji mogu da sakriju pravo stanje stvari u nekim zemljama. Tako na primer Kina i Mađarska imaju imaju slične prosečne plate, ali je u Kini mnogo veći jaz između bogatijih i siromašnijih sredina (što se uglavnom poklapa sa gradskim i ruralnim delovima države).

I gde je tu Srbija? Pa, može se reći da smo, očekivano, na začelju u Evropi, mada nismo najgori (jeee!).

klarkson Džeremi Klarkson: 5 najkontroverznijih momenata (bivšeg) voditelja Top Gear-a Očaj Humor nastao iz očaja Eddie Hall Da li je Eddie Hall najsnažniji čovek na svetu? Instagram Kako postati poznat na Instagramu