hs-beautifulGLGL-999x500
PULS GRADA · lepota

Preko 27 godina People magazin objavljuje godišnju listu „Najlepših žena na svetu“ a ove godine počasna titula pripala je glumici Džuliji Roberts. Na ovaj način još jednom je potvrđeno da ova lista podrazumeva da lepota ne znači nužno i mladost i da se na njoj mogu naći i žene koje imaju blizu 50, baš kao Džulija koja ima 49 godina.

Uz Džuliju Roberts, na listi su se našle i Ališa Kiz i Ris Widerspun. Dakle ponovo dame koje imaju preko 30 godina a koje izgledaju više nego dobro, što potvrđuje i pozicija glumice Viole Dejvis, koja ima 52 godine.

Prema nedavno objavljenoj studiji, objavljenoj u JAMA Dermatology magazinu, prosek godina dama koje se pojavljuju na ovogodišnjoj listi je 38,9 godina, dok je 1990. taj prosek iznosio 33,2. Tako da bismo mogli da zaključimo da se granica „pojma lepog“ pomera u korist nešto starijih dama!

Doktor Nilam Vaši, sa Boston University School of Medicine, kaže da se standardi lepote menjaju, i da iako postoje društvene mreže, ljudi sve češće lepotu razumeju kao nešto šire i složenije od lepog lica. A zahvaljujući magazinu People postoji i medijska podrška u takvim stremljenjima.

Eucerin Dermo Pure Nova Eucerin Dermopure linija Šminka iz galaksije Šminka iz galaksije: Sazvežđe na vašem licu salon slika 2_cover Farbajte se prirodnim bojama na Vračaru Nega lica u jesen 4 stvari koje bi trebalo dodati koži u jesenjoj nezi · · ·