Kokteli i kalorije
U VAZDUHU · urban flash

Ako planirate da oslabite, i mučite se ili upravo isprobavate neku dijetu, onda vam priča o alkoholu, a naročito koktelima nije previše preporučljiva. Niste ni svesni koliko kalorija mogu imati kokteli i o tome ne razmišljate previše, ali mi ćemo vam otkriti šta je bezbedno da ponekad popijete, a šta bi svakako trebalo izbegavati.

Neki od koktela mogu biti prava kalorijska bomba, što će reći da ste umesto da popijete taj radosni napitak mogli da ručate i to baš dobro i obilno, a po istoj kalorijskoj vrednosti, ali dobro, ako ponekad želite da preskočite ručak i umesto njega popijete koktel – živeli! Samo pre toga vidite koliko će vas to zadovoljstvo stajati kalorija:

1. Mohito – 135 kalorija

Napravljen od ruma, limete, mente i šećera koji se drobi i meša sa ledom, Mohito je jedan od najmanje kaloričnih koktela, pa ako se brinete za svoju liniju, možda bi trebalo da nastavite da ga pijete isključivo leti.

2. Votka tonik – 137 kalorija

Spada među niskokalorične koktele, ali to ipak ne znači da ćete se lako osloboditi onoga što ste popili. Ako recimo planirate da posle koktela prošetate do kuće, računajte da vam je potrebno najmanje 40 minuta hoda da biste u krevet legli kao da se ništa nije dogodilo!

3. Martini – 161 kalorija

Omiljeno piće velikih zavodnika, poput Jamesa Bonda, ali među svetskom populacijom daleko je više žena koje ćete videti da piju martini, pa bi se moglo reći – eh, to je žensko piće. Ako ste na strogoj dijeti, tek povremeno dozvolite sebi da skliznete u ovo slatko, ali opasno zadovoljstvo…

4. Džin tonik – 151 kalorija

Zaista osvežava i neobično prija, naročito leti. Iako većina ljudi ne bi za ovo piće rekla da je u pitanju koktel, zapravo jeste, i to niskokalorični ako u obzir uzmete samo dva sastojka od kojih se pravi. Njegova kalorijska vrednost bila bi i niža da nije slatkastog soka, koji mu daje poseban šmek.

5. Pina Colada – 425 kalorija

E, ovo je već ozbiljno! Oni na dijeti mogu odmah da zaborave na ovu vrstu poslastica, jer jednostavnom računicom shvatate da u čaši slatkog napitka od belog ruma, kokosovog sirupa, ananasovog soka i slatke pavlake, postoji kalorija koliko i u jednom obilnijem obroku. Dakle, kada budete zadovoljni svojim fizičkim izgledom ili planirate da trčite maraton, popijte je slobodno!

Mačka i klasična umetnost Kako je jedna maca dospela u umetnost Reklama godine: Frikom „Belgrade 7 Secrets by KING“ Reklama godine: Frikom „Belgrade 7 Secrets by KING“ Putnici i turisti Po čemu se turisti razlikuju od putnika Benedict Cumberbatch liči na vidru Istina izašla na videlo: Benedict Cumberbatch je vidra · · · · ·