photo-1536737841565-ec82d08124347
PULS GRADA · zdravlje

Svima je poznato da kontrolisanje unosa i potrošnje kalorija igra veliku ulogu u uspešnosti naše dijete. Iz tog razloga mnogi koji žele da smršaju uzimaju u obzir energetsku vrednost obroka koje planiraju da konzumiraju, ali takođe vode računa i da redovno vežbaju pa tako i na taj način potroše višak kalorija. Ono što nije baš opšte poznato je količina kalorija koja se troši tokom svakodnevnih aktivnosti kao što su tuširanje, pisanje, pranje sudova ili usisavanje.

Pokušaćemo da vam otkrijemo neke od ovih informacija i tako vam pomognemo da napravite plan za mršavljenje koji se najviše uklapa u vašu dnevnu rutinu. Pa da počnemo…

Pisanje

Tokom 30 minuta pisanja se potroši 15 kalorija. Da biste ostvarili isti efekat kao 15 minuta treninga u teretani, bilo bi potrebno da pišemo 2 i po sata.

Čitanje

Zanimljivo je da čitanjem trošimo duplo više kalorija nego pisanjem, 30 za pola sata. Ako bi želeli da preskočimo trening jedan dan, trebalo bi da čitamo čak 4 sata da bismo nadoknadili potrošnju kalorija za vreme 25 minuta vežbanja.

Učenje

Pola sata intenzivnog učenja doprinosi da izgubimo 54 kalorije. Eto još jednog razloga da se latimo udžbenika i prestanemo da gubimo vreme.

Vožnja

Na svakih 30 minuta vožnje trošimo 62 kalorije. Sigurni smo da je ova cifra veća kada se nerviramo za vreme špica.

Pranje sudova

Pola sata pranja sudova troši 66 kalorija. Moramo priznati da smo malo razočarani ovom cifrom. S obzirom na to koliko nam teško pada ova aktivnost, očekivali smo da će gubitak kalorija tokom nje biti veći.

Usisavanje

Tokom pola sata usisavanja potrošimo 84 kalorije. Bilo bi potrebno da usisavamo još sat vremena da bismo imali isti efekat kao 25 minuta vežbanja. S druge strane, ljudi koji žive u kućama čije usisavanje traje toliko dugo, sigurno imaju nekog drugog da to radi za njih.

Tuširanje

Za vreme 30 minuta tuširanja se troši 124 kalorije. Iskoristitite ovaj argument sledeći put kada vam dragi zameri da ne izlazite iz kupatila.

Hodanje

Za pola sata šetnje izgubićete oko 140 kalorija. Razmislite o ovome sledeći put kada budete u dilemi da li da vozite ili da hodate do svoje željene destinacije.

olive-oil-968657_1280 Ove namirnice pomažu u borbi protiv holesterola naslovna Kako da smršate ove godine? BLOG TEKST 4 stvari koje svaki zubar želi da znate Alpecin C1 kofeinski šampon Alpecin C1 kofeinski šampon: Vaš saveznik u borbi protiv opadanja kose · ·