Koliko košta život?
PULS GRADA · destinacija

Koliko bi vas koštalo da živite u Švedskoj? Kako bi vam bilo u Maroku ili Japanu i koliko bi vas tamo stajao gradski prevoz, potrošačka korpa ili stanarina? Nije dovoljno samo uporediti kurseve valuta i jednostavnim proračunom doći do još jednostavnijih rešenja. Potrebni su vam ljudi na terenu, oni koji bi obavestili o životu u nekoj zemlji iz prve ruke poznajući sve prednosti i mane takvog života – od kupljenog hleba, do čaše lokalnog piva ili tanjira najboljeg domaćeg specijaliteta.

Ako ste ikada čuli za Numbeo, onda znate o čemu pišemo, ukoliko niste, vreme je da se upoznate sa najvećom bazom podataka o gradovima i zemljama širom sveta. Orjentacije radi, gradovi koji imaju najveći standard imaju veći indeks u odnosu na gradove gde se živi skromnije.

Numbeo pruža trenutne i pravovremene informacije o uslovima života na bilo kom meridijanu sveta, i to u različitim kategorijama, od troškova života, do stambenih mogućnosti, zdravstvene nege, stepena zagađenosti ili kriminala.

Pratite boje na mapi i otkrijte indekseOtvori galeriju

Za svakoga ko voli da putuje ovo bi mogao biti zanimljiv i veoma koristan način da se upoznaju sa destinacijama koje planiraju da u budućnosti posete.

gugenhajm Helsinki: Ploveći muzej za 21. vek skijališta Najlepša skijališta jim hendrix Korona: Mali grad, a u njemu pravo bogatstvo Budimpešta Budimpešta: Nova energija grada u starom ruhu · ·