alkohol
PULS GRADA · zdravlje

Dosta ljudi pije alkoholna pića kao da su voda, nesvesni toga da se u njima nalaze kalorije. A u alkoholu zaista ima dosta kalorija. Litar crnog vina ima 568 kalorija, šampanjac 681, a viski čak 2272! Ovo malo menja stvari ako želite da budete vitki.

Verovatno razmišljate koliko vremena treba da potrošite na vežbanje da biste sagoreli kalorije iz omiljenog alkoholnog pića. Ali, zaista pravog vežbanja, ne zezanja kao što je trka u ispijanju piva.

Ako želite da sagorite kalorije koje ste uneli kroz mojito (ima nešto manje kalorija nego parče pizze), potrebno je 28 minuta vožnje bicikla, ako pijete džin-tonik treba vam 29 minuta pilatesa, za flašu Beck’s piva treba da trčite 11 minuta. Ovo sve sada zvuči dosta ozbiljno. Šta je jedna čaša pića, gotova je za najviše za deset minuta a broj kalorija koji je unet je ogroman i treba baš ozbiljno da se vežba da bi se sagorele. U nastavku pogledajte i za ostala alkoholna pića koliko je vremena potrebno da se uništi „efekat“ jedne popijene čaše.

iop Tekila je korisna za naše zdravlje? Najgori šefovi na filmu Da li je vaš nadređeni emocionalni vampir? Hollywood-smile cover MND Dental: Izlečite paradontopatiju i druge bolesti zuba pš U kakvoj su vezi kasni odlazak na spavanje i negativne misli? · ·