1489664140340-sex
U VAZDUHU · urban flash

Koliko dugo traje seksulni čin? To obično varira, zar ne? Zavisi od našeg raspoloženja, od toga koliko smo mi, odnosno naš partner popili pre toga… Poenta je da je to jedna prevrtljiva igra koja zavisi od mnogo faktora.

Ali, krenimo redom. Vlasnik jednog seksi šopa anketirao je 4400 svojih mušterija i došao do zaključka da seks za većinu parova traje 19 minuta, uključujući 10 minuta predigre i 9 minuta seksualnog odnosa. 52% ispitanika bilo je zadovoljno ovom statistikom, dok je 23% muškaraca i 19% žena izjavilo kako to nije dovoljno dugo.

Razlog za njihovo nezadovoljstvo možda leži u činjenici da su to ljudi koji posećuju pomenuti šop, te su verovatno skloniji eksperimentisanju i uživanju u seksu nego neki drugi. Međutim, ako uporedimo rezultate ove ankete sa nekim pređašnjim, videćemo da ovi ispitanici već provode više vremena u krevetu, nego lane. Naime, studija iz 2008. pokazala je da se solidnim smatrao seks koji traje između 3 i 7 minuta, dok se onaj između 7 i 13 minuta trajanja smatrao idealnim.

2016. jedan doktor sa Univerziteta u Kvinslendu sproveo je istraživanje koje je obuhvatilo 500 heteroseksualnih parova koji su upražnjavali seks tokom 4 nedelje, i pritom štopericom merili njegovo trajanje. Rezultati su bili prilično šaroliki. Ispostavilo se da je najduže zabeleženi rezultat 44 minuta, a najkraći svega 33 sekunde. Ipak, prosečna vrednost je pokazala trajanje od 5.4 minuta. Iako taj vremenski period nije uključio predigru, ovo zabeleženo vreme je i dalje kraće od rezultata pomenute studije sa početka teksta.

Pomenuti doktor je takođe utvrdio da upotreba kondoma, kao ni zemlja ili poreklo partnera nemaju nikakvu ulogu u dužini trajanja seksa, osim u Turskoj gde je zabeležen znatno kraći prosek nego bilo gde drugde (3.7 minuta). Sa druge strane, on jeste uočio vezu između starosnog doba i dužine seksualnog odnosa: što su partneri stariji, to je seks kraći.

Osim toga, studija koju je sproveo vlasnik seksi šopa, ustanovio je da u proseku 75 % muškaraca doživi orgazam svaki put tokom seksa, dok svega 28% žena ima tu sreću. Istovremeni orgazam događa se u proseku svaki treći put.

hands Šta dužina prstiju otkriva o vašoj ličnosti 3500 Poruka Stivena Hokinga poslata u svemir 77687365594c480aeb1acb801b050091_800_420 Koji ste zloća iz Diznijevih crtaća, prema horoskopskom znaku collage 9 grešaka koje vas sputavaju na putu ka uspehu · · · · ·