Crowne Plaza DSCF8655 EDIT cover
U VAZDUHU · intervju

Od dolaska u restoran Prime njegov najvažniji cilj je da priprema dobru hranu, da osluškuje goste i da u skladu sa tim konstantno radi na vrhunskom kvalitetu zajedno sa svojim kolegama. Ovog šefa krasi zrelost, odlučnost i disciplina – i verujemo da je ovo dobitna kombinacija za neke buduće uspehe, koje mu svakako predviđamo.

Tekst: Jelena Popović

Kada i kako ste shvatili da je ovaj posao vaša budućnost?

U Crnoj Gori odakle sam, su se u toku mog detinjstva prikazivale italijanske emisije o kuvanju. Bile su veoma kvalitetno urađene, i privukle su mi pažnju. Kada je došlo do izbora srednje škole, sticajem okolnosti sam upisao kuvarsku školu u Podgorici. Profesori koji su mi predavali su me motivisali da još više zavolim ovu profesiju i da nastavim dalje školovanje na Višoj školi u Beogradu.

Radili ste u kuhinjama u inostranstvu, po čemu su se one izdvojile i po čemu ih pamtite?

U Londonu sam radio u Ritz hotelu, gde je kuhinja bila kao iz budućnosti. To je bio moj prvi susret sa najsavremenijim namirnicama, tehnikama pripreme i alatom. Rad u tom hotelu pamtim po vrhunskoj pripremi, ogranizaciji i servisu. Za rad u takvom okruženju je potrebna velika žrtva i posvećenost poslu kako bi se dostigao tako izvanredan nivo. Boravak tamo je definitivno uticao na moj pristup radu i očekivanja koja imam od sebe i drugih kako bi postigli najbolje rezultate u svakom segmentu posla kojim se bavimo.

Kako izgleda raditi u restoranu u okviru hotela, šta su vaši najveći izazovi?

Najveći izazov je privući goste koji nisu gosti hotela, jer ta praksa odlaska u hotelske restorane se u poslednje vreme izgubila, a nekada je bila veoma popularna. Drago mi je da mogu da kažem da smo u tome veoma uspešni. Naravno, bilo je potrebno vreme da se stekne poverenje gostiju – a na osnovu povratnih informacija koje dobijamo, veoma smo zadovoljni gde su nas poslednje tri godine pozicionirale na sceni Beograda.

Čime se vodite kada kreirate meni restorana Prime?

Koncept našeg restorana je fine dining prilagođen lokalnom tržištu. Šta to znači? To znači korišćenje visokokvalitetnih namirnica i to u kontinuitetu. Naša jela su uvek napravljena sa najkvalitetnijim namirnicima, a svakako se vodimo promenom godišnjih doba i aktuelnim sezonskim namirnicama. Želimo da naši gosti prepoznaju taj kvalitet i kroz najjednostavnija jela koja će ih oduševiti. 

Kojom namirnicom ste trenutno opsednuti?

Trenutno cveklom, jedno od novih jela koja smo predstavili je tartar od cvekle, sa avokadom, dimljenim lososom, mandarinom i belom čokoladom. I veoma sam srećan što je ovo jelo postalo hit sezone.

Koji srpski proizvod biste preporučili gostu hotela koji je prvi put u Srbiji?

Levačku kobasicu, duvan čvarke i koziji sir.


Nakita FB stranica Nakita (Ručno pravljeni nakit): Izbegavajte sniženja i pijte dosta tečnosti! Kontrazen Kontrazen je stanje suprotno statičnom umu 31.crumb.s Saša Aleksić: Crumb.s – Spoj umetnosti i slatkiša 025_NH_Pankratium WEB cover Leonardo Batineli i Nina Fountendakis: Igranje sa svetlošću za čistu desetku! · ·