Mobilna galerija
U VAZDUHU · promo

Već šest godina, tokom Dana odgovornosti 18.500 zaposlenih u kompaniji Pernod Ricard širom sveta, napušta svoje kancelarije i dan provodi na terenu – radeći. Tog dana zaposleni, kao ambasadori društveno odgovornog poslovanja, promovišu odgovorno konzumiranje alkohola, osnaživanje zaposlenih, zaštitu planete i razvoj lokalnih zajednica. Ove godine, pažnja je usmerena na renoviranje i građenje objekata koji će koristiti lokalnoj zajednici.

U Beogradu, 26 zaposlenih u kompaniji Pernod Ricard Srbija, posvetili su Dan odgovornosti uređenju dvorišnog prostora Fakulteta primenjenih umetnosti u kome će studenti stvarati, ali i izlagati svoja umetnička dela. Zaposleni su donirali Fakultetu i mobilnu galeriju, prvu ovakve vrste u zemlji. Svrha galerije je da izlaže studentske radove, ali i da publika uživa u umetničkim delima koja će putovati i prikazivati se na različitim i nesvakidašnjim mestima širom Srbije.

Povodom otvaranja, studenti su pripremili postavku Izložba radova studenata grafičkog dizajna FPU koja je predstavljena u renoviranoj bašti Fakulteta. Autor izložbe je naš poznati dizajner i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Miloš Ilić. Nakon izložbe, gosti su uživali u Absolut koktelima, koji su često prisutni na važnim kulturnim manifestacijama. Još od partnerstva sa Endi Vorholom 1985. godine, brend Absolut Vodka je sarađivao sa više od 550 umetnika širom sveta.

„Naš doprinos je pomoć studentima Fakulteta primenjenih umetnosti, ali i osnaživanje umetničke scene Srbije. Veoma smo ponosni jer će mobilna galerija putovati kroz zemlju i prikazivaće radove različitih umetnika.”, istakao je Predrag Amidžić, direktor Pernod Ricard Serbia.

Knjaz i ručak #RucakSaKnjazom: Podelite fotografije svoje trpeze i osvojite nedeljni ručak Amsterdam i grand kafa Black’n’Easy vas vodi u Amsterdam Glossip kozmetika Obojena zona lepote: Dobrodošli u Glossip Potraga Đorđe Bajić Čarobna potraga donosi vredne nagrade ·