Arsen-sc_Sve bilo je muzika
KULTURA · muzika

Koncert pod nazivom „Sve bilo je muzika“, posvećen Arsenu Dediću, održaće se 30. maja u Sava centru. Arsenovu muziku interpretiraće poznati umetnici: Gabi Novak, Matija Dedić, Ana Stanić, Petar Grašo, The Frajle, Sergej Ćetković, Bojana Stamenov, Nikša Bratoš, Klapa Maslina, a kao specijalni gost pojaviće se Hor Kolibri. Stihove Arsenove poezije kazivaće poznati beogradski glumac, Dragan Vujić Vujke.

Ovo će biti omaž Arsenu, jednom od najvećih i najoriginalnijih muzičkih stvaralaca sa naših prostora u poslednjih 50 godina, u organizaciji koncertne agencije My Way. Publika će imati prilike da se podseti večnih Arsenovih hitova, među kojima su Zagrli me, O, mladosti, Tamo da putujem, Ono sve što znaš o meni i mnogi drugi.

Arsen Dedić postao je miljenik publike još od festivala Beogradsko proleće 1967. godine i kultnog filma Višnja na Tašmajdanu (1968) za koji je napisao jednu od svojih najlepših pesama Odabraćeš gore. Kao kantautor, aranžer, dirigent, autor filmske muzike Arsen je ostavio neizbrisiv trag u muzici tokom svoje karijere duge pet decenija. Osvojio je brojne nagrade a u poslednjim godinama svog rada nastupao je sa sinom Matijom, proslavljenim džez muzičarem, u koncertnim salama širom bivše Jugoslavije koje su uvek bile popunjene do poslednjeg mesta.

BeFunky-collage Multimedia Music: Aprilski muzički noviteti 51334996_2511857115525535_3863225930591764480_n Grupa MONO će nastupiti u SKC-u DJ Jelkinja, foto Marko Djokovic Nakon NOMUS-a i Kolarca – afterparti Beogradske filharmonije BeFunky-collage „GODUM” nagrade otišle u ruke Bajagi, S.a.r.s.-u, Nevernim bebama, Bati Kovaču… · · ·