bicycle-1209845_960_720
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Uz pomoć ove metode naučićete kako da pojednostavite, ogranizujete i spakujete stvari kako bi živeli opuštenije, zdravije i bez stresa. Ovu metodu je izmislila Marie Kondo, japanska autorka priručnika pod nazivom “The life changing magic of tidying up“ i “Spark joy“.

U priručnicima koje je objavila, Marie ne pruža samo savete kako da sredite sobu, kuhinju ili kupatilo, već i da lakše donosite odluke koje će vam pomoći da budete srećni. Inspirisana minimalizmom i zen principom, Marie ohrabruje ljude da se drže samo onih stvari koje kod njih izazivaju radost. Oslobodite se predmeta koji vam nisu potrebni, sredite i očistite prostorije u vašem domu i stvorićete atmosferu koja će s vremenom pozitivno uticati na vaš um i telo.

Prvi korak jeste da vizualizujete svoje snove. Jednom kada indetifikujete šta želite, a šta ne, počećete da se oslobađate tereta za koji niste ni znali da vas pristiska. Kako biste lakše saznali šta vam je potrebno, postavljajte sebi pitanja: Da li mi to donosi sreću? Da li ima svrhu u mom životu? Ukoliko je odgovor na ova pitanja negativan, slobodno možete da bacite te stvari. Napominjemo još jednom, vizualizacija svojih želja i prostora u kome živite će vam najviše pomoći prilikom primenjivanja ove metode. Zahvalite se starim stvarim koje su vas dobro služile, ali vam nisu više potrebne i oslobodite ih se, jer s vremenom će vam postati još veći teret.

IMG_0700cover BG Buket: Savršena praznična inspiracija page 5 alternativnih upotreba starih vrata pagestanice Brutalni šarm starih sovjetskih autobuskih stanica Božićna ukrašavanja Zašto bi trebalo da ranije počnete sa novogodišnjim ukrašavanjem? · · · ·