Ranac u obliku barokne građevine
PULS GRADA · moda

Modni dizajner iz Kijeva, Konstantin Kofta, napravio je seriju zanimljivih rančeva za sezonu proleće-leto 2016. koji pokazuju na koji način se mogu povezati dizajn i arhitektura u cilju stvaranja nečega što bi trebalo da bude i moderno i nosivo. Kao i do sada, ovaj ukrajinski dizajner nastavlja da provocira, insistirajući na povezivanju na prvi pogled udaljenih umetničkih disciplina koje su oživele u njegovoj novoj kolekciji rančeva pod nazivom „Arxi“.

Torbe u obliku različitih arhitektonskih elemenata, pronađenih na fasadama starih zgrada, od kojih većina potiče iz baroknog perioda deo su Koftine kolekcije. Torbice i rančevi urađeni su u kameno sivim nijansama kako bi što bliže bila dočarana struktura betona, i kako bi iz veće daljine izgledalo kao da ste na leđa uprtili komad iz kakvog muzeja, umesto tipičnog modnog ukrasa.

Za Koftu je stilski pravac barok velika inspiracija, a naročito u arhitekturi, gde je kaže do savršenstva dovedena forma obične krive linije, i dinamično-dramatičnih arhitektonskih ukrasa. Stoga, ako ste raspoloženi da narednog proleća eksperimentišete na modno vizuelnom planu, evo nekih predloga baš iz nove kolekcije Konstantina Kofte.

Za naredno proleće Konstantin Kofta predlaže rančeve koji koketiraju sa arhitekturom prošlostiOtvori galeriju

Blogger Show Blogger Show: Druga epizoda „Fashion Week“ BAFE BAFE: Regionalni konkurs za mlade modne dizajnere Victoria's Secret 2015. Victoria’s Secret Show 2015: Utisci sa najprestižnije revije na svetu cover Otkopano blago sa buvljaka: Cvetne košulje · · ·