kk
PULS GRADA · aktuelno

U okviru prve regionalne Kontakt konferencije, koja će se održati u Beogradu, u Cetinjskoj ulici 23. i 24. marta, biće organizovan i Music Open Market – mesto direktnog susreta velikih festivala, turističkih organizacija, muzičkih organizacija, i lokalnih zajednica. Cilj je ne samo direktna promocija njihovih delatnosti, već i međusobno umrežavanje.

Music Open Market koji će biti postavljen i 22. i 23. marta u Elektropioniru, osmišljen je u vidu sajma – festivali, turističke organizacije, kulturni centri i klubovi će na štandovima predstaviti svoje programe i aktivnosti koje planiraju da sprovedu tokom godine, sa ciljem da muzičke i kulturnoumetničke programe akcentuju kao atraktivnu turističku ponudu svim posetiocima Kontakta. Music Open Market je namenjen pre svega institucijama i organizacijama koje deluju van Beograda (širom regiona), jer jedna od osnovnih ideja Kontakt konferencije jeste decentralizacija kulture, za koju Kontakt tim smatra da upravo treba da krene iz našeg grada.

Phonofile je servis za digitalnu distribuciju muzike širom sveta, platforma koja distribuira muziku u digitalnom obliku na sve relevantne digitalne muzičke servise: 7 Digital, Amazon Music, Deezer, iTunes, Napster, Shazam, Spotify… Radi se o servisima od kojih muzičari/autori imaju direktnu materijalnu (novčanu) korist. Svaki stream ili download sa servisa objedinjenih u okviru Phonofile platforme direktno donosi novčanu korist autorima. Sa druge strane pojava digitalne distribucije doprinela je da muzika na klik bude dostupna svima, bez obzira na kom se kraju sveta nalazi.
Phonofile ima sedište u Norveškoj, ali u poslednjih nekoliko godina deluje i na teritoriji Balkana.

Prolećno razmrdavanje (foto: Vogue) 9 stvari koje će vas razdrmati pre prolećne euforije 168_cover CITY MAGAZINE Montenegro: Novi član City porodice Automatski nacrt Novi trejler za 7. sezonu „Game of Thrones“ Robert E. Kelly (foto: The Guardian) Zašto nam je ovaj tip nesimpatičan · · · ·