trend u šminkanju
PULS GRADA · lepota

Konturisanje (senčanje) lica sve je češće i popularnije u šminkanju. Nazivaju ga novim photoshop-om. Ovo je dugo bila tajna poznatih ličnosti ali sada je trend o kome svi pričaju. Ovaj način šminkanja varira od oblika lica i konturisanje može biti jače i izražajnije – za neku posebnu priliku ili potrebe slikanja, kada želite da izgledate drugačije, a može biti i blaže, za svaki dan. Prilikom senčenja lica, teži se srcolikom obliku koji je uvažen kao najidealniji oblik

Suština je zapravo naglašavanje jagodičnih kosti, isticanje nekih (najlepših) delova lica i definiciju uz pomoć senki i svežiji izgled lica. Cilj je postići što prirodniji izgled koji vam najviše laska. Ali, uz pravilno konturisanje možete ispraviti i izmeniti mnoge stvari, kao na primer – suziti nos i bradu. U prodaji, danas se mogu naći mnogi proizvodi isključivo namenjeni konturisanju lica

Baza

Način konturisanja zavisi od samog oblika lica, a ono što je univerzalno je prajmer tj. baza koja može biti i vaša dnevna krema koja se nanosi na čisto lice. Za one koji imaju suvo lice, neophodno je da krema bude hidratantna, dok se za one sa masnim licem ili T-zonom preporučuje krema ili baza za matiranje. Ali zato, pre pudera se nikako ne sme nanositi antirid jer se peruta prilikom nanošenja sledećeg sloja.

Puder svetlije boje

Nakon baze, na lice se u tankom sloju nanosi svetliji puder, po mogućstvu u istoj nijansi lica, preko celog lica i vrata. Ovo je jako bitno jer vam kasnije i olakšava blendiranje, tj. utapanje boje na licu. Kada birate puder, vodite računa o nijansi, teksturi i tipu vaše kože. Nijansa se isprobava na dekolteu koji je najpribližniji boji lica, nikako na ruci.

Senčenje

Senčenje se sastoji iz dve faze, izbeljivanje i zatamnjivanje. Za senčenje lica koriste se tečni ili korektori u stiku. Tečni imaju univerzalnu primenu dok oni u stiku garantuju intenzivnije nanošenje. Za tamne, sivkaste podočnjake najbolji su rozikasti korektori, a za prekrivanje bubuljica i crvenila na licu koristi se zeleni korektor. Bež – beličasti korektor nanosi se na predeo čela između obrva, sredinu nosa i iznad usana. Tamniji tečni korektor nanosi se sa obe strane lica, na ivicima, u obliku broja tri. Počinjete uz koren kose, idete ka slepoočnicama, a onda krećete u pravcu vrha nosa, ispod vaše jagodične kosti. Ta linija treba da bude u visini vrha vašeg uha.

Sve ovo možete raditi i sa puderom u prahu, ali za jaču šminku bolje je raditi prvo sa tečnim a nakon toga sa čvrstim koji fiksira.

Bronzer i rumenilo

Profesionalna šminkerka Ana Nikolić preporučuje da budemo oprezni pri konturisanju kako ne bi dobili „prljavi‟ izgled lica. Pored podočnjaka, korektorom izbeljujemo deo čela iznad nosa, centralni deo nosa, predeo iznad usana i bradu.  Njime izvlačimo centralni deo lica i dajemo licu svežinu. Bronzerom senčimo lice u zavisnosti od oblika lica. Važno je koristiti mat bronzer, jer ukoliko bronzer ima šimer (sedef) pri prelamanju svetlosti dobija se siva boja na licu. Bronzer se preporučuje par nijansi tamniji od kože. Kod svetlijeg tena koristimo približnije boje njihovoj koži poput bejbi prljavo roze nijanse. Za sam kraj ostavljamo rumenilo, koje stavljamo na jagodice u smeru od sredine zenice oka ka ušnoj resici, njime dobijamo dodatnu svežinu. Rumenilo se nanosi odmah nakon senčenja lica, i time završavate konturisanje.

Pietro Boselli Pietro Boselli – seksi profesor matematike je i poznati model Siva kosa Ženske frizure 2015: Pedeset nijansi sive Lepota u proleće 2015. Kako da zablistate kao pravi prolećni cvet Rihanna novi album Guste obrve nisu u trendu – one su klasika · ·