cheers-839865_960_720
PULS GRADA · zdravlje

Do sada je uvreženo mišljenje bilo da zdrav način života pozitivno utiče na plodnost. Znate ono: šejkovi od kelja, redovno treniranje i rani odlazak u krevet. Nova naučna studija, međutim, otkriva da i neke loše navike, kao što je konzumiranje alkoholnih pića, mogu da ostave pozitivne posledice po našu plodnost.

Na sajtu Science Daily može se pročitati da je umereno unošenje alkohola povezano sa većim brojem i koncentracijom spermatozoida. U studiji je učestvovalo ukupno 323 muškaraca, od kojih 9,6% ne pije, 30% konzumira između jedne i tri alkoholne jedinice nedeljno (1 jedinica alkohola = 330 ml piva = 125 ml vina = 30 ml žestokih pića), 30,3% između četiri i sedam, a 30% preko osam jedinica alkohola.

Glavna autorka studije, dr Elena Riči, je izjavila da je broj spermatozoida u grupi muškaraca koja unosi četiri do sedam jedinica alkohola nedeljno bio znatno veći nego kod onih koji unose jednu do tri jedinice alkohola i onih koji uopšte ne piju.

Naravno, preterano konzumiranje alkoholnih pića svakako nije zdrava pa dr Riči preporučuje da samo limitiramo naš unos, ali da ga u potpunosti ne eliminišemo. Toliko smo već znali, ali sada bar imamo sjajan odgovor na pridike bližnjih svaki put kada se latimo flaše piva.

morska hrana Riba i morska hrana povećavaju plodnost human-skeleton-163715_1280 Gde vas boli kazuje šta vas muči Diva-Final U korak sa novinama u oblasti Dermato-Onkologije JAZAK Ca Mg pecati-2 Hidratacija je važna: Preporučena dnevna doza minerala · ·