dark-beauty-icons-allure-lede
PULS GRADA · moda

Talentovane, hrabre, posebne, duhovite i mračne – takve su ovih deset dama čiji stil sa sobom nosi opšte popularnu crninu, ekstremnu šminku, jasne krojeve, ženstvenu siluetu, karkterističnu za gotik pristup odevanju. Njihov izgled će vas uhoditi, a vi se nemojte plašiti da i sami otkrijete moguću tamnu stranu svog stila.

Chelsea Wolfe

Ima nečeg iznenađujuće modernog u pojavi i snenom got stilu ove folk pevačice. Tome doprinosi njena “izgužvana” braon kosa, oči naglašene crnim i sivim bojama uglja, i često prirodne, nenašminkane usne. Kombinacija viktorijanske bele košulje i skandinavske crne kožne jakne za nju nije kontradikcija već savršen spoj. Tetovaže i srebrni nakit dopunjuju čitav stajling, koji će vas progoniti poput šarmantnog duha iz uklete kuće.

Nina Hagen

Poznata i kao “kuma panka”, nemačka new wave pevačica oduvek je bila ispred svog vremena. Sve današnje got trendove ona je anticipirala mnogo ranije. Sedamdesetih godina imala je roze kosu i nanosila crni ruž za usne, osamdesetih je radila tribale i konturing princip u šminkanju, i nezaobilazno upadljive mačje oči. Šta god da vam padne na pamet, gospođica Hagen vas je davno u tome preduhitrila.

Diamanda Galas

Talentovana soprano pevačica i pijanistkinja predstavlja savremenu verziju Mortiše Adams. Njena muzika miks je šizofrenog kabarea, džeza, gospela, i uznemiravajućih zvukova poput vrištanja. Verovatno je zbog toga radila saundtrek za mnoge horor filmove, kao što je The Conjuring i Drakula. Šminka joj varira od užasno napadne do minimalističke, ali njena crna veštičja kosa raspuštena u talase uvek je prisutna.

Diane Pernet

Diane je modna ikona i dazajnerka koja je devedesetih godina izbegla iz Njujorka za Pariz, odakle je radila kao novinski dopisnik za Elle i Vogue. Oduvek i zauvek odevena u crno, poput stajliš udovice, apsolutno šik i svoja, Diane baca tamnu senku širom modnog sveta. Uz to ima i blog koji prati veliki broj fanova, pa što ne biste i vi.

Kat Von D

Najpoznatija kao tattoo umetnica podrazumeva i to da će Kat imati specifičan način oblačenja. Osim mnoštva tetovaža koje pokrivaju njeno telo i lice, svoju garderobu i šminu okarakterisala je kao da ide na “super fensi sahranu”. Rokenrol i naravno gotik vajb prožimaju čitav njen stil, a posebno voli šminku zbog čega je osnovala svoj brend.

Dita Von Teese

Trenutno najtraženija burleskna plesačica, dizajnerka donjeg veša, ljubiteljka retro stila, oživela pin-up lutka, i nekadašnja žena kontroverznog Marilyna Mansona, Dita je pravi primer sofisticirane gotik dame. Nošenje ekstremno uskog korseta, zift crno ofarbana kosa, oči iscrtane ajlajnerom, i crveni ruž na usnama, šarmantnu Ditu čine otelotvorenjem mračnog ali elegantnog stila.

Michele Lamy

Supruga originalnog kreatora Ricka Owensa, modna je furija za sebe. Sa izgledom vaskrslog faraona iz staroegipatske grobnice, ona zaista ima neobičan stil koji krase zlatni zubi, crni vrhovi prstiju umočeni u mastilo, i linija iscrtana sredinom čela. Impozantan i glomazan nakit deo je njenog standardnog pristupa asesoarima, a bore na licu nešto je čime se posebno ponosi.

Micheline Pitt

Poput oživele barbike iz pedesetih godina, sa siluetom peščanog sata i mnoštvom tetovaža, Micheline je postala zapažena manekenka i modna dizajnerka. Evidentni uzor joj je Bettie Page, pa je šaljivo mračna senzaulnost njena glavna karakteristika. Kao kreatorka takođe plasira gotik stil sa dozom seksepila, pa samim tim ima i specijalnu kolekciju predviđenu za proslavu Halloween-a.

Maila Nurmi

Možda je se nećete odmah setiti po pravom imenu, ali ako ste je videli kao Vampiru u kultnom filmu Eda Wooda – Plan 9 from Outer Space, jasno vam je zašto je postala kultna ličnost. Ona je direktna inspiracija za kasniji hit o veštici pod nazivom Elvira, i svakako jedna od prvih got, pank i rokabili uzora. Ekstremno oštre obrve, ubitačan pogled, dugački oštri nokti, i nezamislivo mali struk, samo su deo njene neobične pojave.

Kembra Pfahler

Bizarno lepa njujorška umetnica poznata po performansima i kemp rok grupi Voluptuous Horror of Karen Black, naširoko je prepoznatljiva po svom začudnom stilu. On obično podrazumeva nošenje ogromnih perika i farbanje tela u drečave boje, a napućene usne i obrve poput bodeža uvek su prisutne. U ulozi modela radila je za kreatore kao što su Calvin Klein, Rick Owens, i Marc Jacobs, kao i za modnu kuću Rodarte.

pagecover Najbolje obučene zvezde na Emmy nagradama pagecover Grace Kelly: Najbolji modni momenti na filmu modnaikonacover Nova modna ikona ima samo 6 godina foto: Alek Živković Nevena Ivanović predstavlja kolekciju inspirisanu „Hazarskim rečnikom“ na Londonskoj nedelji mode · · · ·