pagecover
KULTURA · knjige

Fudbal – to je strast. Mnogi bi isto rekli i za muziku. I jedno i drugo su neodvojivi delovi života savremenog čoveka. Koji je to trenutak u našem životu kada nam muzika i sport postaju važni? Da li je to momenat kada vam je mama umesto uspavanke puštala Bitlse? Ili trenutak kada ste se s drugarom iz vrtića posvađali oko toga ko će biti Pele dok ste šutirali plastičnu flašu? Da li pamtite utakmicu kada ste od dede prvi put čuli za Maradonu ili prvi izlazak s drugaricama kada ste đuskale uz Madonu?

Trenuci u kojima roditelji s decom prvi put razgovaraju o omiljenim muzičkim grupama ili fudbalskim herojima važni su delovi naših malih porodičnih istorija. Skoro svi važni trenuci u životu imaju svoj soundtrack, a retko koja od „malih radosti življenja“ može da se meri sa onom koju doživimo kada naš tim na važnoj utakmici postigne gol.

Za sve zaljubljenike u muziku i fudbal Kreativni centar pripremio je dve nove zanimljive knjige: Fudbal i Pop-rok. Oni koji se odluče za knjigu Fudbal moći će da se upoznaju sa životima četrdeset slavnih fudbalera i fudbalerki čije su kopačke ostavile neizbrisiv trag u stvaranju legende o ovoj uzbudljivoj igri loptom – od Platinija i Bekenbauera do savremenih zvezda, poput Ronalda i Ibrahimovića. Ljubitelji muzike uživaće uz knjigu Pop-rok, koja će ih povesti na putovanje kroz istoriju muzike i upoznati sa četrdeset legendarnih muzičkih grupa i izvođača – od Elvisa Prislija i Stonsa do francuskog dvojca Daft Pank, pokretača moderne elektronske muzike.

Knjige Fudbal i Pop-rok mogu biti dobar povod odraslima za prisećanje na neke stvari koje su voleli kao mladi ili ih podjednakim intenzitetom vole i danas, kao i odličan vodič za decu koja se tek upoznaju sa istorijom fudbala i popularne muzike.

Igor Marojević Promocija knjige “Prave Beograđanke” Igora Marojevića u Delfi Caféu LAguna DSC_7830 Nagrada za Lagunu na sajmu knjiga Naslovna slika - detalj iz knjige Vladari Srbije (izvor issuu.com) „Vladari Srbije“ su jedna od najskupljih knjiga u zemlji Brazil Brazil nije za početnike: Razgovor o Brazilu, Švedskoj, nama… sa novinarom Predragom Dragosavcem · · · ·