Ilustrovani kljuc za decje krize
KULTURA · knjige

„Roditeljski rad počinje prihvatanjem sebe, onoga što čovek jeste uz sva svoja ljudska ograničenja … kako bi u najvećoj meri uradio za sebe ono što treba i kako bi napredovao, to jest odmakao od one tačke u kojoj se nalazi.“

– An-Kler Klajndinst i Linda Koraca

U novom priručniku Kreativnog centra Ilustrovani ključ za dečje krize, objavljenom u ediciji Dobar roditelj, na slikovit i duhovit način opisane su brojne metode koje se mogu primeniti u radu sa svom decom, a naročito su pogodne za hipersenzibilnu decu. Metode su zasnovane na principima Pozitivne discipline i daju sasvim konkretne savete o tome kako da se postupa u situacijama u kojima dete nešto neće (neće da uradi domaći, neće da raspremi sobu, neće da se obuče…), u kojima ne ume da vlada sobom (kada je reč o tabletu i mobilnom telefonu, o ponašanju u restoranu ili kolima…), ima nisko samopoštovanje (ne voli da gubi, misli da je bezvredno…) ili teško ostvaruje socijalne kontakte (nema nijednog prijatelja, nasilno je prema drugima, ponaša se nevaspitano…).

Na kraju priručnika autorke pružaju roditeljima deset korisnih saveta za napredovanje na vaspitnom putu, od kojih su neki: Naučimo da uđemo u svet svog deteta i da se povežemo s njim, Shvatimo koje se potrebe kriju iza detetovog napornog ponašanja, Neprestano podešavajmo vaspitni stav kako bismo pratili detetov razvoj i mnogi drugi.

Knjiga Ilustrovani ključ za dečje krize nastala je zahvaljujući susretu dveju mama – kliničkog psihologa An-Kler Klajndinst i ilustratorke zainteresovane za psihologiju Linde Korace. Njih dve su u ovoj knjizi objedinile i ukrstile svoje tačke gledišta, svoj senzibilitet i iskustva. To su učinile kako bi pozvale sve roditelje da promene ugao gledanja da bi razumeli decu i ono što se odigrava u svakodnevnim kriznim i konfliktnim situacijama.

IMG_20190409_123001087~2 Prikaz romana „Deca zla“ GeorgeRRMartin1 „Vatra i krv“ Džordža R. R. Martina u prodaji od 1. aprila Sazvezdje Violina vizual „Plavi čuperak“ Vesni Aleksić za knjigu „Sazvežđe violina“ u izdanju Kreativnog centra page-cove-francuska-knjizara Evo kako se zabavljaju zaposleni u jednoj francuskoj knjižari · · · ·