Zabavna geometrija
PULS GRADA · deca

Brojna istraživanja ranog učenja ukazuju na to da deca koja pohađaju kvalitetne predškolske programe kasnije ostvaruju uspehe i u školi i u životu, a upravo se učenje kroz igru navodi kao dobar model za razvoj dečjih sposobnosti.

Autori Kreativnog centra Mirko Dejić i Branka Dejić primenili su tu formulu u izdanjima Matematika kao igra 1 i 2, koja su pre nekoliko godina osvojila prestižno priznanje za najbolji evropski udžbenik u kategoriji udžbenika za predškolski uzrast. Te knjige nude raznovrsne podsticajne zadatke koji kroz igru i zabavu razvijaju dečje mišljenje i osnovne matematičke sposobnosti. Izdavačka kuća Kreativni centar jedini je srpski izdavač koji je čak pet puta osvojio to značajno priznanje koje dodeljuju Frankfurtski sajam knjiga, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija i Evropsko udruženje izdavača udžbenika. Još jedna edicija ove izdavačke kuće, takođe iz sfere matematike, Zabavni svet geometrije, našla se ove godine u užem izboru za osvajanje nagrade koja će biti dodeljena na Sajmu knjiga u Frankfurtu, oktobra 2017. godine.

Tri knjige iz ove edicije – Igramo se linijama, Igramo se oblicima i Slagalice – autora Milene Radovanović, Milje Radovanović i Mirjane Radovanović takođe su namenjene predškolcima i njihov je cilj da crtanjem, bojenjem, dopunjavanjem figura i slaganjem oblika i uz mnoge druge zabavne aktivnosti deca savladaju osnovne geometrijske pojmove. Te knjige kod dece podstiču opažanje, preciznost, razvijaju istrajnost i stvaralačko mišljenje, a pomoću njih predškolci grade samopouzdanje za samostalno rešavanje zadataka i time se uspešnije pripremaju za polazak u školu.


pagecover Inspirativni dečji izumi od štapa i kanapa pagecoverroditelji Roditelji slave početak školske godine BGZD-LOGODUGAaaa_cover City letnja preporuka #35: Beograd za decu page_cover Ova jednogodišnja devojčica i njena pudla se baš lepo zabavljaju · · ·