14232012_10154118979130945_2014453669301002987_o_cover
KULTURA · knjige

Da li vam se možda nekad dogodilo da vas dete zamoli za objašnjenje u vezi s nekom situacijom ili dilemom s kojom se suočava tokom odrastanja, a vi niste znali kako da mu odgovorite? Da li vam Google tada postaje (jedini) saveznik u traganju za odgovorima? Ili ste, možda, od onih koji se radije okreću knjigama, s nadom da ćete u njima pronaći odgovore ili inspiraciju za pokretanje važnih razgovora s članovima porodice?

Neka od zanimljivih pitanja kojima se preispituju naše suštinske vrednosti i duboka uverenja, kao što su pitanja o životu, ljubavi, integritetu, plemenitosti, značaju materijalnog, možete pronaći u Knjizi pitanja i Knjizi pitanja za decu autora Gregorija Stoka. O nepravdi u današnjem svetu i mogućim pravcima u kojima treba razmišljati i delati kako bi se situacija promenila nabolje piše Janis Varufakis u knjizi Ovaj svet može da bude bolji. Harvardski profesor kineske filozofije Majkl Pjuet u knjizi Put dovodi u pitanje neke od osnovnih pretpostavki o nama samima i svetu u kojem živimo, pokazujući nam kako u životu ne postoji jedan ispravan put, već samo putovanje koje neprekidno iznova stvaramo.

Možda je u tome naša najvažnija uloga – da deci pokažemo kako da budu bolji ljudi kroz priče koje će nas zbližiti.

knj Najbolje književne distopije dž.o. Ovo možda niste znali o Orvelovoj „1984″ drtt Čitaoci širom sveta st1 Vodič za sve roditelje: Knjiga „Stvaranje muškarca „ · ·