page
KULTURA · knjige

„Za uspeh u školi potrebno je mnogo više od inteligencije, a za neuspeh mnogo više od manjka inteligencije. Uzmimo, na primer, domaći iz matematike. Možete da budete matematički genije ili čak najveći genije svih vremena. To je odlično, ali ako ne uradite domaći, dobićete jedinicu. A da biste ga uradili, potrebno je mnogo više od znanja.“ („Vodič za bolji uspeh u školi“).

Dobra vest – veštine potrebne za bolji uspeh u školi mogu se naučiti, a knjige „Kreativnog centra“ dobar su saveznik na tom putu.

Kako izoštriti pažnju, povećati mentalnu snagu i pobediti dosadu istražili su dečji neuropsiholog, pedagog i nastavnik i svoje zaključke objavili u priručniku Vodič za bolji uspeh u školi. Ova knjiga sadrži uputstvo za upotrebu deset urođenih aplikacija koje se nalaze u svačijem mozgu i koje učenicima mogu pomoći da uspešno izađu na kraj sa školskim obavezama.

Onima koji danima odlažu domaće zadatke knjiga Od sutra ne odugovlačim! (Ali stvarno!) pruža konkretne savete o tome kako da se oslobode te navike, da bolje organizuju svoje vreme i budu uspešniji i zadovoljniji. Knjige Kako postavljati pitanja i Uspešne prezentacije biće podjednako korisne i učenicima i nastavnicima kao pomoć u procesu učenja i predstavljanja naučenog.

Motivacija, usredsređenost i dobra organizovanost važne su veštine potrebne svakom đaku, a njihovo usvajanje još u školskoj klupi pomoći će učenicima da se spreme za izazove koji ih čekaju tokom celog života.

knj I knjižari umeju da se zabavljaju semper-idem-pozivnica Promocija knjige „Semper idem“ Đorđa Lebovića coversrbijada Roman „Srbijada“ Mladena St. Đuričića coverkm Korto Malteze je uplovio u našu luku! · · ·