paninibrasil-kb9C-U43510662752176cTE-1224x916@Corriere-Web-Sezioni
U VAZDUHU · svet

Priča koju ćete pročitati u nastavku dolazi sa drugog kraja planete, ali verujemo da će vas dotaći i povratiti vam veru u generacije koje dolaze. Naime, jedan 8-godišnji dečak upotrebio je maštu kako bi popunio album sa sličicama fudbalera.

Pedrovi roditelji su siromašni, kupuju samo najosnovnije, te ne mogu da izdvoje novac za male dečje radosti. Međutim, ponekad izostanak sredstava podstakne čoveka da sanjari i stvara, a crteži ovog malenog dečaka našli su se na portalima širom sveta. Kako nije mogao da ispuni Panini album sa sličicama, rešio je da na listovima iz sveske nacrta svoje omiljene fudbalere koji učestvuju na Mundijalu u Rusiji. Od Nejmara, preko Mesija i Marsela, do Kazemira, Pedro je nacrtao čak 126 svojih idola, i crteže zalepio na predviđeno mesto u albumu.

Naravno, usledila je nagrada za kreativnost i posvećenost… Kompanija Panini obećala je da će mu pokloniti album, kao i sve sličice. Pored toga, postoji mogućnost da Pedro dobije sličicu sa svojim likom. Lep gest, složićete se…

Nadamo se da smo vam ovim redovima ulepšali dan i vratili veru u prave vrednosti, koje se ne mogu kupiti novcem. Uživajte u dobrom fudbalu, i razmenjujte sličice da biste se prisetili detinjstva, kada je tako malo bilo potrebno za sreću!

5 Provedite noć pod zvezdama u Severnoj Irskoj collage Nestvarni prizori najlepših mesta na svetu page-metro-cover Najluđe scene iz svetskih metroa mapamundo_tragico_copy Empatija ili apatija: Čije nas nedaće (ne) pogađaju? · · ·