skandi
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Prelepe kuće Skandinavije koje imaju zeleni krov dokazi su da se savršena travnata nadstrešnica može napraviti uz bilo koji objekat. Zeleni krovovi su tradicionalni u mnogim delovima širom Nordije, i to toliko da postoji godišnji izbor za najbolji zeleni krovni projekat, koji organizuje „Scandinavian Green Roof Association“ , skraćeno SGRA.

Ove zelene obloge na krovovima nisu samo estetski trend- značajan je niz ekoloških i finansijskih pogodnosti koji se dobija zelenim krovom. Oni upijaju kišnicu, hlade kuću tokom leta, zadržavaju toplotu zimi, nude zvučnu izolaciju, a zeleni krov može trajati duže od klasičnog „crvenog krova“. Udobne su ove Hobit-kuće naravno, u spoju sa prirodom. Izgledaju kao iz bajke, protežu se širom severa Evrope i ostavljaju utisak divnih zelenih oaza idealnih za razmišljanje i uživanje. Pogledajte u galeriji neke od njih.

Zelene kuće SkandinavijeOtvori galeriju
nu Vrata Berlina knjige Kako sve možete da složite knjige Blogovi o enterijeru Na korak do inspiracije: Najzanimljiviji blogovi o uređenju enterijera IMG_5564 Arts&Crafts: Kuhinja kao mesto okupljanja ·