Komunističke kuće za lutke
U VAZDUHU · urban flash

Ako se sećate vremena kada je Nemačka još uvek bila podeljena na dve države, to ne znači samo da imate godina, već i da verovatno pamtite doba u kojem je u estetici preovladavalo toliko toga što se danas sa pravom može smatrati nostalgičnim, starinskim, pa i rustičnim. Regali duž čitavog zida, šarene tapete sa mustrama ili neobični lusteri nekada su krasili svaki dom u bivšoj SFRJ, a danas je tek po neko zadržao određeni komad nameštaja da ga seća na neka, možda, srećnija vremena.

Za one koji sedamdesete, recimo, pamte kao srećna vremena, ove zanimljive kućice za lutke mogu da postanu pravi kutak za odmor, maštanje i razonodu. I ne samo da su nameštaj i „arhitektura“ pogodili duh onog vremena, već postoje i lutkice koje možete da postavite u kućice iz vremena Hladnog rata, pa da se igrate šta god vam srce poželi.

Ako ste roditelj, možda ćete poželeti da svom detetu kupite nešto čime će moći da se igra, umesto da sate provodi pred tabletom, naravno, samo u slučaju da vaše dete zna i želi da se igra lutkama. A i u slučaju da izgustira čitavu bajku iz SFRJ-a, ništa zato, uvek sve te igračke mogu da ostanu vama, da ih gledate, da se njima igrate, i možda ponekad duboko uzdahnete.

Sad kad je sve postalo istorija možete se igrati Hladnog rataOtvori galeriju

Kako će vam mobilni telefon ukrasti dušu Kako će vam mobilni telefon ukrasti dušu Stache Shield Stache Shield – štitnik za sve čiste brke ovog sveta Legendarni slogani Top 10: Najčuveniji slogani na svetu Nestašne mačke Nestašna mačija posla · · · ·