Kućni ljubimci na TV-u
KULTURA · film/TV

Na velikom platnu oni su bili najdraža stvorenja na svetu, čak i onda kada bi svojim vlasnicima pojeli pola sofe ili razbili neku zaista vrednu vazu, mi smo ih voleli i razumeli, bili su naši omiljeni TV junaci. Danas bi vam malo ko mogao reći šta se dogodilo sa bernandincem Betovenom nakon što je napustio uspešnu filmsku karijeru ili preslatkim prasetom Bejb, ali mi smo spremni da to ispravimo…

1. Betoven iz filma Beethoven, 1992

U prvom delu filma o nestašnom bernandincu nežne naravi naslovnu ulogu igrao je pas po imenu Chris, a nedugo nakon što je završeno snimanje odveden je da živi na farmi. Davne 2010. on je proglašen najsipatičnijim psom na filmu, a njegove naslednike u svim sledećim nastavcima ovog filma igrali su drugi bernandinci.

2. Bejb iz filma Babe, 1995.

Sigurno ste poželeli prase za kućnog ljubimca kada ste prvi put pogledali ovaj film. Verovatno niste znali da su u prvom delu prase Bejb igrala čak 48 prasića, a do drugog nastavka napravljen je pravi mali praseći kasting. Danas bi trebalo da su sve ženke koje su nekada bile filmske dive deo veterinarskih instituta širom SAD-a jer su upravo njima poklonjene kako bi izbegle nesrećni ishod sa mesarama.

3. Frank iz filma Men in Black, 1997.

U prva dva nastavka ovog čuvenog filmskog hita simpatični pag je imao svog trenera specijalizovanog za rad sa ovom rasom, tako da njegov glumački talenat ne čudi. Bilo je ideja da se Franku dodeli veća uloga i malena plesna tačka u drugom delu filma, ali se to ipak nije dogodilo. Nakon snimanja usvojio ga je stariji bračni par iz inostranstva, koji mnogo putuje.

4. Toto iz filma The Wizard Of Oz, 1939

Terry je terijer među terijerima, i vrhunska zvezda među psima koji su igrali u filmovima. U slučaju da vas neko pita ko je Meryl Streep među psima glumcima, znaćete odgovor. Pre ovog filma, Terry/Toto se pojavio u čak 6 filmova, a nakon filmskog uspeha Čarobnjaka iz Oza, Toto je igrao u još 9 filmova, bio je žensko i plaćali su ga 125 dolara po danu!

5. Hooch iz filma Turner And Hooch, 1989

Partneri koji su baš zbog toga što su trapavi, nespretni i iskreni prošli trnovit put od upoznavanja do međusobne saradnje, koja je, do kraja filma veoma uzbudljiva. Tom Hanks kao mlađani inspektor i Beasley kao Hooch. Međutim, pas je doživeo tragediju 1992. te je njegova uspešna filmska karijera bila vrlo kratkog daha.

6. K-9 iz filma K-9, 1989

Ako volite pse, a niste gledali ovaj film vreme je da nadoknadite propušteno. K-9 je zapravo Koton, pravi policijski pas koji je tokom svoje karijere (policijske, a ne filmske) uhvatio 24 prestupnika i zaplenio kokaina u vrednosti od 1,2 miliona dolara. U filmu John Belushi igra policajca, a K-9 mu pomaže da reši slučaj.

7. Marcel iz serije Friends, 1994

Majmunica Katie igrala je Marcela u prve dve sezone popularne serije. Blistava karijera se nastavila u filmovima – Ace Ventura II: When Nature Calls, George Of The Jungle, Flinstones II: Viva Rock Vegas, Outbreak, Addicted To Love i mnogobrojnim reklamama.

Šifra UNCLE Filmska recenzija: „Šifra U.N.C.L.E.“ Letnj aaavantura City letnja preporuka #48: Komedija „Letnja avantura: Nova generacija” Pančevo film festival Pančevo Film Festival: Svež pristup filmu DJ Top 5: Filmovi o didžejingu i didžejevima · · · ·