Zanimljiva putovanja
PULS GRADA · destinacija

Nema svako jasnu ideju o tome šta je potrebno za savršen odmor. Ne važe ista pravila za svakoga, pa tako neko na odmoru voli žurke i zabavu svake noći, a neko tokom tih dana beži van civilizacije i potrebni su mu mir i tišina.

Za vas smo odabrali neke zanimljive destinacije prema onome kakav odmor želite, na vama je očigledno samo da odaberete…

1. Ako volite usamljene plaže – Palavan ostrvo

Ako ste u potrazi za begom od gužve, ako želite da tokom odmora pronađete i uživate u svom parčetu plavog neba i azurne obale onda je vreme da rezervišete odmor na ovom filipinskom ostrvu. Manje je popularno i poznato od Tajlanda, ali je jednako lepo.

2. Ako volite umetnost – Beč

Austrijski grad Beč sa neskrivenim ponosom pokazuje svoje duboke umetničke korene. Njegovi stanovnici nekada su bili i mocart i Betoven, pa kulturna klima sa ovom vrstom kontinuiteta ne može da izostane. Ako ste zainteresovani da osetite istorijske znamenitosti u kombinaciji sa savremenim kulturnim sadržajima – pravac u Beč!

3. Ako želite odmor bez interneta – Kuba

Sve se menja pa će tako verovatno za par godina i Kuba, ali za sada je ona još uvek oaza mira i uživanja koje isključuje masovnu upotrebu savremene tehnologije. Do sada je na ovom delu planete vreme naučilo da tapka u mestu ili stoji, a ukoliko požurite tamo uspećete da osetite makar i u tragovima Kubu o kojoj se decenijama pisalo i pričalo.

4. Ako ste gurman – Portland

Postoji mnogo razloga da posetite Portland u SAD, ali najbolji je svakako hrana. U pitanju je pravi dragulj severozapada, a za one koji vole da dobru hranu začine i domaćim vinima – zašto da ne! Ovde ih ima preko 250 različitih vrsta.

5. Ako ste kupoholičar – Tokio

Tokio je idealno mesto za one koji vole da kupuju, i to sitnice. Ako sa druge strane spadate u kupoholičare nastojte da limitirate iznose na svojoj kartici, jer kada jednom zakoračite u Tokio teško da ćete moći da se obuzdate. Računajte na gužvu i neobične često bizarne predmete ka kojima će ruka sama krenuti, a pijace modnih detalja su tek posebna priča.

6. Ako tragate za potpunim unutrašnjim mirom – Maču Pikču

Ruševine gradova Inka čine Maču Pikču svetim i posve neobičnim mestom, koje je istovremeno i sablasno i očaravajuće. Lako ćete pronaći unutrašnji mir jednostavnim posmatranjem ostataka gradova drevnih civilizacija, a ukoliko imate i stvaralački lirski dar, obavezno ponesite neku svesku i olovku, jer ovde se misli sređuju same od sebe.

Plutajući restorani Neverovatni plutajući restorani Najbolji muzički festivali Najbolji muzički festivali u 2016. (pored Exita) 12 destinacija 12 destinacija i 12 neverovatnih snimaka iz vazduha Putovanja Gde da otputujete za Uskrs · · · ·