Murat Palta
KULTURA · art · U VAZDUHU · urban flash

Kombinacijom zapadnjačke kinematografije i istočnjačkih motiva, turski umetnik Murat Palta duhovito je predstavio čuvene filmske trenutke kao minijature iz Otomanskog carstva.

Umetnik Murat Palta pronašao je istinski neobičan način da spoji globalno sa lokalnim i savremeno sa tradicionalnim, kao i da to sve učini sa dozom humora. Ovaj projekat Palta je otpočeo prvenstveno kao diplomsku tezu, ali je nakon dosta pozitivnih reakcija rešio da ga proširi. Classic Movies in Miniature Style jarkim bojama i dvodimenzionalnim figurama na izvestan način ritualizuje filmske scene na koje aludira, a koje pripadaju modernim klasicima kao što su Pulp Fiction, Alien, Inception, Scarface, The Godfather, A Clockwork Orange i drugi. U našoj galeriji pogledajte kako se uspešno istorija kombinuje sa savremenim zapletima.

A Clockwork OrangeOtvori galeriju
Hama-House Crteži svakodnevnog života Ticijan Večeli "Danaja" 10 najerotičnijih umetničkih dela Etienne Lavie Umetnost na bilbordima umesto reklama Jane Perkins Čuvene slike i portreti od recikliranih plastičnih sitnica · · · · ·