patike
PULS GRADA · moda

Dobre patike su sastavni deo garderobe. I imidža. Potraga za pravim parom može da traje mesecima, dok se ne pronađu one koje zaista odgovraju svim zahtevima.

Sa televizijskih ekrana nam često stižu stvari koje bismo želeli da imamo. Takvu garderobu, takav život. A to i jeste uloga televizije – da prodaje snove. Pojedini kultni modeli patika zaista jesu kao iz filma jer jesu primarno stvoreni za film, a neke od njih ste sigurno želeli da posedujete.

Kill Bill/ Onitsuka Tiger Tai Chi LE

Odelo Ume Thurman sa žutim i crnim prugama i Onitsuka Tigar patike su u potpunosti inspirisani Bruce Leejevim filmom Game of Death tj. odelom iz tog filma. On je bio prvi koji je nosio Onitsuka Tai Chi patike, a Tarantino je očgledno bio pod uuticajem toga. Iako Tai Chi više nije dostupan, Onitsuka još uvek prodaje vrlo sličan model zvan Meksiko 66.

The Life Aquatic With Steve Zissou/ Adidas Zissou

Adidas je ovaj par patika napravio lično za Zissoua, obožavatelji mogu slične ručno oslikane verzije da nabave preko Eatsy-ja.

Forrest Gump/Nike Air Cortez

Jedna od nezaboravnih scena iz filma je ona kada Forrest Gump otvara kutiju, a u njoj Nike patike, i nakon toga počinje da trči u njima. Inače, originalne patike iz filma sa plavom bojom nisu više dostupne u prodaji, samo one sa crvenom bojom se i dalje mogu nabaviti.

Fast Times at Ridgemont High/Vans Checkered Slip-Ons

Kultni par patika koji je svakog tinejdžera okrenuo ka Kaliforniji i doneo jedan sasvim nov pogled na svet. Simbolišu slobodan život i avanturistički duh.

Back to the Future Part II /Nike Air Mag

Prošle godine, 21. oktobra, Nike su pustili ograničen broj ovih patika. Air Magskoje su bile dostupne samo preko eBay aukcije, a prihod ide Michael J. Foxovoj Fondaciji za Parkinsonovu bolest.

retro Fudbalska oprema kao inspiracija za odevanje Dugi prsluk Dugi prsluk je apsolutni hit sezone arabiancdn.style.com Trend sezone: Majice koje otkrivaju ramena Sajsi MC S ofingera: Sajsi Mc ·