Happy Meal iz snova
KULTURA · art · U VAZDUHU · urban flash

Veliki ljubitelji klasičnih filmskih hitova verovatno će se iskreno obradovati seriji McDonaldsovih „Happy Meal“ obroka, čiji je autor umetnik Newt Clements. Isti autor verovatno vam je poznat po radu „Horror Happy Meals“ koji je među poštovaocima ovog filmskog žanra ispraćen sa oduševljenjem.

Kako tvrdi sam Clements ideja je proistekla iz osećaja nostalgije, želje da se tradicionalna pakovanja za takozvanu brzu hranu zamene nečim duhovitijim, kao što su sličice večnih TV i filmskih hitova, koji su postali sastavni deo nečijeg odrastanja. Međutim, ova zamisao ima i jedan nedostatak – ona je prvenstveno namenjena odraslima, a kako biste se u to i lično uverili, proverite „igračkice“ koje umetnik predlaže uz njegovu viziju Happy Meala.

Za one iskrene ljubitelje McDonaldsovih obroka važno je napomenuti da je ova ideja daleko od realizacije, i da kompanija čija su ulaganja na godišnjem nivou nerazumljivo velika, a profit još veći, i dalje nije pozvala Clementsa na razgovor.

Gone with the Wind - happy mealOtvori galeriju
Pietro Sedda Pietro Sedda – tattoo majstor nadrealističkih težnji Mihailo Petrov Mihailo Petrov: Izložba „Prostori i promene“ Antikliše - Indija kamioni Antikliše: Kamioni koji govore 1000 reči Tattoo majstori u Beogradu Internacionalna tattoo konvencija u Mikser Houseu · · · · ·