Abbey Road / The Beatles
KULTURA · fotografija

Od PJ Harvey do Pink Floyda i Led Zeppelina, ove zanimljive intervencije na fotografijama ulica velikih svetskih gradova prikazuju ih kao pozadine za čuvene omote muzičkih albuma.

Na nekim od slavnih omota albuma našle su se poznate lokacije širom sveta, od londonskih ulica po kojima su šetali Beatlesi, The Streets i Pink Floyd, pa sve do njujorških koje su obeležili PJ Harvey i Bob Dylan. Nezaobilazna Kalifornija je takođe bila u fokusu fotografija koje su se našle na kultnim naslovnim stranicama, a svi ovi poznati muzički albumi datiraju od šezdesetih pa do dvehiljaditih godina. U našoj galeriji pogledajte kako se na kreativan način prizori sa omota ploča uklapaju u današnji izgled ulica u metropolama širom planete.

(What's the Story) Morning Glory / OasisOtvori galeriju
Predivne fotografije japanskog drveta trešnje Predivne fotografije japanskog drveta trešnje u cvatu Urnebesne modifikovane životinjske vrste Fotografije modifikovanih životinjskih vrsta Metal Cats Mačke i hevi metalci: Nežnija strana opasnih muzičara Burleskne dame sa kraja prošlog veka Retke fotografije egzotičnih plesačica sa kraja 19. veka · · · · · · · · · · · ·