coverlaboratorijakafe
PULS GRADA · gastro

„Laboratorija kafe“ sve što ima u svojoj ponudi naziva eksperimentom, jer se većina toga pravi na licu mesta, a ovakav pristup i postupak svakako je najuspešniji eksperiment ove kafeterije. Kafa zbližava ljude, sklapa dogovore, svedoči pomirenjima, lepim vestima i ljubavi, pa nije ni čudo što je upravo ona glavna strast i zvezda ovog mesta.

Na jesen 2014. godine vlasnici su došli na ideju da pokrenu posao u vezi sa kafom, na originalan i do tada neviđen način. Od samog starta fokus je bio na kvalitetu kafe, odabiru opreme i radu sa dizajnerima. Proces osmišljavanja enterijera i kreiranja brenda je potrajao, jer su se svakodnevno rađale nove i nesvakidašnje ideje. Na samom projektu bilo je angažovano dosta ljudi, umetnika, dizajnera, majstora, marketing stručnjaka i hemičara, koji su kreirali imena svih proizvoda.

U Laboratoriji kafe znali su da žele čarobne napitke, magiju ukusa, zbog čega nisu želeli neko prosečno neprepoznatljivo ime u moru sličnih. Težili su ka intrigantnom utisku, pomalo čudnom i dovoljno upečatljivom da se nikad ne zaboravi, i da uvek podseća isklučivo na njih. Jer kreiranje brenda nije samo puko davanje imena ugostiteljskom objektu, već obuhvata uklapanje svih aspekata: enterijer, ponudu, posuđe, način služenja… Insistirali su da kafa bude deo naziva i zvezda vodilja, ali se do toga sasvim spontano došlo, kroz jednu od mnogih diskusija koje su se vodile o samom konceptu kafeterije.

Od samog početka Laboratorija kafe davala je šansu mladim, vrednim, kreativnim ljudima, spremnim da se svakodnevno usavršavaju i uče. Upravo zato su samo takvi bivali izabrani, obučeni i angažovani. U kolektivu su, između ostalih, jedan sjajni tattoo majstor i diplomirani muzički pedagog.

Ono što svima oduzima dah i čime se ponose u Laboratoriji kafe jeste futuristički i potpuno originalan enterijer. Vizuelni identitet zajedno su osmislili mladi dizajneri Ivona Vikalo i Tomo Lučić, a wall art potpisuje Ana Toljić. Jednostavnost u odabiru materijala i boja ostavlja utisak minimalizma, zbog čega je prostor veoma prozračan, čist, savremen i lepo osvetljen. Sav nameštaj i rasveta dizajnirani su specijalno za Laboratoriju kafe, proizvedeni u Srbiji, uz oznaku “ručni rad”. Bašta kafeterije je priča za sebe, jer se u njoj stvara osećaj izolovanosti od gradske buke i gužve, a miris lavande i začinskog bilja odvešće vas u mediteranske krajeve.

U Laboratoriji kafe uživaćete u raznim fantastičnim kafama, čajevima, ledenim čajevima, popularnom matcha čaju, starom dobrom plazma šejku, smutijima, sporo ceđenim prirodnim sokovima od voća i povrća, a sve po originalnim recepturama sa sjajnim nazivima za svaki proizvod ponaosob. Ako poželite nešto da prezalogajite tu su kroasani, bejgl na nekoliko načina i kolači. A za ljubitelje alkohola u ponudi su piva, rakije i vina vrhunskog kvaliteta.

Morate probati sve, jer u Laboratoriji kafe skoro ništa nije svakidašnje i obično. Recepture i način pripreme osmišljeni su sa mnogo ljubavi i pažnje, pa je čak i voda koja se služi sa etiketom Laboratorije kafe, jer je cilj od početka bio da sami kreiraju svoje proizvode.

Ovo je mesto za uživanje, druženje, posao, porodične razgovore… Gosti su komšije iz okoline, ljubitelji ponude i ambijenta koji dolaze iz drugih delova grada, poslovni ljudi Airport City-ja, urban mladi svet sa prijateljima i partnerima, ljubitelji sporta koji prate utakmice, farmaceuti i hemičari koji su opčinjeni posuđem i nazivima proizvoda, sportisti, fanovi zdravih i svežih napitaka, freelanceri kojima je ova kafeterija i radno mesto, roditelji sa decom, naročito u danima kada je bašta aktuelna, svi oni koji vole da sa sobom povedu kućne ljubimce koji su takođe lepo ugošćeni bez izuzetka.

Dođite u Laboratoriju kafe, jedinu laboratoriju u kojoj ćete istinski uživati uz širok osmeh, dvoumeći se samo kom će te se ukusnom eksperimentu prepustiti tog dana.

coverzonaind Zona Industriale: Caffe-bar u kom ćete postati redovni gosti lego Lego burger: Šta je sad to? kašika Kašika Goûte: Prste da poližeš čokolada Savršena jestiva čoko igračka · · · · · · ·