Lauren Bacall
PULS GRADA · aktuelno

Ikona Zlatnog doba Holivuda, koja je svojevremeno radila i kao model preminula je juče, u 89. godini u Njujorku. Pamtićemo je po seksi hrapavom glasu i zavodljivoj lepoti i naravno stilu koji je uvek i bez napora uspevala da iznese, a koji je bio i ostao oličenje moderne i sofisticirane žene.

Rasplamsanog pogleda, na koji mnogi nisu ostajali ravnodušni, i loknama koje su postale modni sinonim za epohu pedesetih godina 20. veka, Lauren Bacall uspela je, poput malobrojnih holivudskih koleginica, da potvrdi kako je život veći od svakog filma. Legendarna romansa koja se rodila između nje i starijeg kolege Humphreyja Bogarta (kada su se sreli on je imao 44, a ona svega 19 godina), bila je kristalno očigledna već posle snimanja filma To Have and Have Not (1944) dodatno je doprinela čitavom utisku tipične filmske priče.

Diva '50-ihOtvori galeriju

Bacall je zaista jedna od poslednjih iz generacije glamuroznih holivudskih diva, koja je pre svega kvalitetom svoje ekspresivnosti, naročito pogleda, utabala put mnogo mlađim koleginicama, koje su imale talenat, ali ne i njenu harizmu, koja je bila uspešno korišćena na filmskom platnu. Klasici po kojima ćemo je sigurno pamtiti, poput Key Largo, The Big Sleep, Dark Passage, Murder on the Orient express, i njen poslednji Dogville ostaju kao klasici u svakom smislu – filmskom, ali i stilskom.

Robin Williams Robin Williams: Gde nestade čarobni duh iz lampe? Balotelli u novoj Puma reklami Mario Balotelli u novoj Puma reklami Ko su i šta rade "ManServants"? Ko su i šta rade „ManServants“? Šušur 2014. „ŠUŠUR! FESTIVAL OD RIČI“ na Korčuli · · · · · ·