18-Lies-We-Need-to-Stop-Telling-New-Parents_LEAD
PULS GRADA · deca

Može biti zaista teško izbegavati sve nepotrebne komentare tokom trudnoće i sva moguća predviđanja bliskih ljudi i slučajnih prolaznika. Ako ste mislili da će to prestati nakon što se beba rodi, grdno ste se prevarili jer tek tada kreću istiniti i lažni izlivi kreativnosti.

Lepo je kad neko želi da sa vama podeli iskustvo o temi koja vas interesuje. Nažalost, to se najčešće dešava bez da ste ih zapravo pitali za mišljenje. Roditelji koji očekuju prvu bebu ili su je upravo dobili mogu se naći preplavljeni ovakvim komentarima, sa najčešće negativnom konotacijom. Zapamtite, ničiji život nije ponavljanje tuđeg, tako da čak i ako se njima nešto desi na jedan način, to ne znači da će isti slučaj biti i sa vama.

Nikada više neće biti seksa

Ovo je verovatno jedna od najčešćih laži koje novopečeni roditelji čuju. Trudnoća i porođaj su nešto što ima dramatičan uticaj na žensko telo, ali i psihu. Nakon što beba stigne, stvari definitivno neće biti kao ranije i seksualni život će morati da pretrpi izvesne promene. Ali uz malo strpljenja i komunikacije sve je moguće, a neke žene čak imaju više samopouzdanja nakon porođaja, što se može pozitivno odraziti u krevetu.

Zaboravite na spavanje

Tačno je da roditelji spavaju značajno manje nakon što dobiju dete i tu nema spora. Međutim, taj period ne traje večno i ima nade za spavanje. Mogućnost da se dete ne budi u toku noći raste eksponencijalno svakim mesecom, a to se najviše primećuje sa šest i devet meseci starosti. Istina je da ćete u početku morati da se naviknete na manje sna, ali i to će se popraviti vremenom.

Od dojenja se gube kilogrami

Mnoge žene imaju veliki problem sa viškom težine nakon porođaja i čine sve kako bi se vratile u stanje pre trudnoće. Svaki organizam je drugačiji tako da treba biti oprezan, naročito ako vam neko kaže da je dojenje dovoljno za mršavljenje. Iako ono sagoreva puno kalorija, nakon toga možete biti veoma gladni! Šetajte zajedno sa bebom, eto vam korisnog saveta.

Otarasite se ljubimaca

Mačji izmet sadrži supstancu koja može biti štetna po trudnice, ali to se dešava samo prilikom direktnog kontakta sa njim koji je lako izbeći. Nakon porođaja, kućni ljubimci neće biti štetni po vaše dete ako su vakcinisani i zdravi. Sve je do higijene, a psihološki, ljubimci mogu imati veoma pozitivan uticaj na vaše mališane.

Upoznavanje vašeg deteta biće vam najbolji dan u životu

Za mnoge je ovo tačno, ali postoji jedna velika istina koje se nikako ne treba stideti a to je da ne osete svi roditelji bliskost i ljubav prema bebi čim je vide. Nekima jednostavno treba malo duže da osete tu povezanost, što je naročito tipično za one slučajeve kada je beba bila u inkubatoru ili imala neke dodatne intervencije po rođenju. Sve će doći prirodno nakon nekog vremena.


Kid Hub - Foto 10 Globalni dečji dizajn maraton collage Ove fotografije dece navešće vas na razmišljanje collage Za koji tim crtanih junaka vi navijate? captain-marvel-1-768x321 Deca žele više ženskih superheroja · · · ·