le_figaro
KULTURA · art

Dan nakon reportaže objavljene u T magazinu Njujork tajmsa, francuski Le Figaro donosi još jedan hvalospev o Beogradu.

Novinarka se u tekstu bavi umetnošću, posećuje aktuelni Oktobarski salon, ali spominje i poznate umetnice kao što su Milica Tomić, Biljana Đurđević i njihove kolege Mihael Milunovića i Mrđan Bajić. Kao mesta koja turista mora da obiđe navodi se Mikser house, koji predstavlja najbolje od lokalne dizajn scene, zatim BIGZ, gde se okupljaju savremeni muzičari, kao i neki od kafića u Strahinjića bana.

„najružniji grad na najlepšem mestu“

Šta je teralo ljude da stvaraju u atmosferi rata i ekonomske krize u gradu koji je Le Korbizje opisao rečima „najružniji grad na najlepšem mestu“? Jedna od najzanimljivijih savremenih umetnica na sceni, slikarka Biljana Đurđević kaže da bi „uvek živela ovde, čak i kad je to nepodnošljivo.


936full-james-franco.jpg James Franco objavio roman, ima izložbu u Londonu o-motion-9000.jpg Portreti plesača u pokretu vodjenje_kroz_izlozbu_novi_pogledi_u_kineskoj_savremenoj_umetnosti.jpg Savremena kineska umetnost u Muzeju istorije Jugoslavije phoca_thumb_l_les_papillons.jpg Video instalacije francuskih umetnika u KCB · ·