Franco Nero
KULTURA · film/TV

Čuveni italijanski glumac Franko Nero ponovo dolazi u posetu Srbiji. Nero je prvu veću ulogu dobio zahvaljujući Džonu Hjustonu koji ga je uzeo za ulogu Avelja u svom filmu „Biblija: U početku (The Bible: In the begining)“.

Nakon nekoliko meseci usledila je uloga Đanga u istoimenom vesternu koja ga je proslavila i donela mu brojne uloge u špageti vesternima. Tokom godina, Nero je glumio u brojnim evropskim, ali i holivudskim filmovima poput Umri muški 2 (Die Hard 2) i Tristana Luisa Bunjuela.

Glumio je ljude preko 25 različitih nacionalnosti i odigrao je skoro 200 uloga, a neretko se nalazio u ulogama nacionalnih heroja poput Garibaldija (Italija), Arpada (Mađarska), i Banović Strahinje. Za film Kamelot bio je nominovan za Zlatni globus, a iako ga nije osvojio, na snimanju je upoznao glumicu Vanesu Redgrejv sa kojom je i danas u braku i imaju sina, Karla Nera, koji je filmski reditelj. Franko je odlikovan za svoj umetnički doprinos titulom viteza Republike Italije 1992. godine od strane italijanskog Predsednika.

Nero u Beograd ovog puta dolazi zbog uloge u fimu Mamula reditelja Milana Todorovića. On je izjavio da voli da pomaže mladim rediteljima jer je i njegov sin reditelj, zbog čega je prihvatio ulogu u filmu, kao i da mu je drago što je imao priliku da snima u Crnoj Gori.

Nero će biti gost na press konferenciji u subotu 8. marta u podne, SC.

Filmske adaptacije Top 5 : Domaće filmske adaptacije književnih dela La Grande Bellezza Vodimo vas na FEST na projekciju filma „Velika lepota“ 12 Years A Slave Dodela Oskara 2014: Najbolji film „12 godina ropstva“ Gandolfini Sećanje na velike glumce koji su nas napustili u poslednjih godinu dana