cover
U VAZDUHU · grad

Poznata prodavnica gramofonskih ploča i kafe-bar „LEILA“ nalazi se na novoj lokaciji u Gospodar Jevremovoj. Ova oaza kulture nastavlja rad u srcu Dorćola i obećava bogat umetnički program na koji su Beograđani i gosti prestonice već navikli. Otvaranje je svojim nastupom za gramofonima obeležio Željko Kerleta, vrsni poznavalac džeza i vlasnik izdavačke kuće „Cosmic Sounds“ iz Londona.

Izvanredan prostor (200 m2) organizovan na 2 nivoa je kompletno renoviran i opremljen u originalnom stilu, pa se tu mogu naći radovi beogradskog grafiti umetnika Lorteka na zidovima, masivni i jedinstveni  elementi enterijera od kovanog gvožđa akademskog vajara Nikole Pantovića  i stilski nameštaj iz različitih epoha.

Izuzetna kolekcija gramofonskih ploča, novih i polovnih, broji preko 12000 naslova. Vinili najrazličitijih muzičkih žanrova, među kojima su i biseri Ex-Yu džeza, rock klasici, etno muzika, kao i nova izdanja, čekaju da budu otkriveni. LEILA takođe funkcioniše kao mesto predstavljanja zanimljivih kulturnih i subkulturnih kreacija na beogradskoj/srpskoj i regionalnoj sceni, u kome je održano više uspešnih promocija novih muzičkih, književnih i likovnih izdanja, i izložbi mladih autora, te gostovanja poznatih domaćih i stranih dj-eva, jazz jam sessiona

Kafe-bar nudi bogat izbor različitih kafa, koktela i zanimljivu vinsku kartu. U ponudi su takođe i doručak i meze, od vrhunskih domaćih proizvoda. Svakog petka i subote najpoznatiji DJ-evi puštaju svoju selekciju muzike sa gramofonskih ploča, u okviru događaja pod nazivom #vinylterror.

 

Pekara GlutenNo GlutenNo: Peciva bez glutena michelle_gurevich Koncert Michelle Gurevich (Chinawoman) Bend Ti Bez buke: Slobodni tonovi, intrigantne vibracije i jake melodije na_mlecnom_putu_ Film „Na mlečnom putu“ Emira Kusturice otvoriće FEST 2017. · · · · ·