pexels-photo-433515
PULS GRADA · lepota

Naučnici su otkrili da lek koji je prvobitno bio namenjen lečenju osteoporoze može biti veoma koristan u borbi protiv ćelavosti.

Gubitak kose je veoma traumatično iskustvo za neke ljude, bilo da se to dogodi zbog starenja ili pod uticajem neke bolesti. Iz tog razloga, mnogi su u potrazi za rešenjima koja će im vratiti staru frizuru.

Na tržištu već postoje lekovi koji se koriste u borbi protiv ćelavosti, Minoksidil i Finasterid, ali je njihovo dejstvo za sada ograničeno. Ipak, neočekivano otkriće je vratilo nadu svim ćelavim ljudima da postoji šansa da im ponovo poraste kosa.

Tim naučnika sa univerziteta u Mančesteru je objavio rad u žurnalu PLOS biologija u kome tvrde da su otkrili nuspojavu jednog leka za osteoporozu. Naime, oni su primetili dramatičan efekat ovog leka na folikule kose, donirane od strane pacijenata koji su radili transplantaciju kose.

Naravno, biće potrebno da se uradi još nekoliko testova pre nego što ovaj lek za ćelavost ugleda svetlost dana, ali po svemu sudeći, osobe kojima opada kosa će uskoro imati potencijalno rešenje svog problema.

cover www.videoblocks.com Postignite preplanuli ten bez izlaganja suncu labello-opener_0 Čuveno Labello od avgusta u novom ruhu floral-beauty-violet-comp-1522956318 Ovo su novi načini kako da stilizujete kosu cvećem 27x10,5 cm grupna psd copy Mala ruska apoteka: Gold Collagen · · ·