Kurs mozaika stampano izdanje
KULTURA · art

Mozaik se sastoji od mnogobrojnih komadića kamena ili stakla. Plavi, zeleni, žuti, crveni… Izbliza gledano, svaki komadić nam izgleda fino obrađen. Ali, ako se samo malo izmaknemo pred nama se otkriva slika koju svi ovi fino obrađeni i postavljeni komadići čine jednom celinom. Otkriva nam se priča koju nam ni jedan od tih komadića, sam za sebe, ne može ispričati.

Upravo u tome i jeste magija mozaika.

Na jednom drugačijem kursu uz čašu vina, u Lemon Berry Studiju na Andrićevom vencu uplovite u osnove izrade mozaika. Polaznici kursa sami prave jedan, prenosiv mozaik koji će ulepšati njihov dom i zasigurno izazvati oduševljenje.

Kurs se izvodi u dva dana, i uz stručnu pomoć i instrukcije praktično se uči kako se priprema podloga sa nacrtom motiva, kako se koristi alat, koja su osnovna pravila i tehnike slaganja mozaika, kako se izvodi završna obrada. Kurs se završava drugog dana završnom obradom i ukrašavanjem rama oslikavanjem po sopstvenoj želji i inspiraciji.

Kao i za sve ostale događaje Lemon Berry Studia, iskustvo i predznanje nisu potrebni. Sav materijal i alat su obezbeđeni, instrukcije akademske slikarke, kao i osveženje i posluženje. Potrebno je samo da se opustite i oslobodite umetnika koji se krije u vama.

Radionce traju tri sata, s početkom u 19h. Termini održavanja kursa do kraja 2018. godine:

  • 13. i 17. novembar
  • 11. i 14. decembar

Broj mesta je ograničen i prijave su obavezne.


44895589_1177063545784563_8202801139180109824_n Novi mural u Rimu pročišćava vazduh naslovna Izložba kostima Narodnog pozorišta u Rajićeva Shopping Centru page-cover-stepenice Umetnički oslikane stepenice širom sveta collage Kako izgleda svet očima kratkovidih osoba · · ·