pagecover
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Lepa građevine su lepe i kada su napuštene i u stanju propadanja posle nekoliko decenija nebrige. Ružna arhitektura, s druge strane, je ružna i kada su zdanja potpuno nova.

Holandski fotograf Roman Robroek je odlučio da svoj rad posveti prvima, a u svojoj poslednjoj kolekciji on nam je predstavio neizmernu lepotu napuštenih zdanja na teritoriji Francuske.

Fotografije su nastale u periodu od pet godina, a među slikanim zgradama nalaze se napuštene crkve, privatne kuće, bolnice, zamkovi, botaničke bašte…

Iako smo istinski uživali u ovim fotografijama, osetili smo i blagu žalost što se tako veličanstvene građevine nalaze u stanju propadanja. Dobra vest je, međutim, da će neke od njih uskoro biti renovirane. Iako će tada izgubiti deo svoje sadašnje rustične lepote, ipak nam je drago da neko misli o očuvanju vrednih stvari iz prošlosti.

U našoj galeriji je dostupan deo ove fenomenalne kolekcije fotografija, a za ostatak i više radova Romana Robroeka možete posetiti njegov zvanični veb-sajt.

Lepota napuštenih zdanja u FrancuskojOtvori galeriju
Šta je IKEA spremila za kućne ljubimce? IKEA: Nameštaj za kućne ljubimce dizajnirali veterinari cover Evo kako izgleda kraljevski voz pagecover Arhisekstura: Lascivni kolaži koji spajaju arhitekturu i erotiku 2917_cover Zavirite u novu LEGO kuću u Danskoj · · ·