f4
KULTURA · fotografija

Njujorčanin Alex John Beck autor je serije fotografija koja dovodi u pitanje poznatu definiciju fizičke lepote i tvrdnje da su lepa lica ona koja su simetrična.

Beckov projekat, sa indikativnim naslovom Both Sides Of, sadrži po dva portreta istog muškarca ili žene; jedan od njih prikazuje kako bi osoba izgledala da joj se lice sastoji iz dve desne, a drugi kako bi izgledala da su u pitanju dve leve strane. Naravno, nijedna od fotografija nije istinit prikaz, već manipulacija, odnosno proizvod dobijen tokom obrade samih portreta. Ova interesantna serija pokazuje koliko su zapravo asimetrična ljudska lica, te do koje mere bismo izgledali drugačije da su nam obe strane kao preslikane. Ono što je možda i najvažnije, ovaj projekat zaista preispituje tu čuvenu definiciju lepote, što vi takođe možete učiniti u našoj galeriji.

Obe strane simetrične lepoteOtvori galeriju
Urban Exploration Lepota koju kriju italijanske ruševine Bonnie Cheung Najbolje fotografije na Sony World Photography Awards Central park Predivne slike zime u Central parku Magična Havana kroz objektiv Roberta Polidorija Magična Havana kroz objektiv Roberta Polidorija ·