3_ouring_3 cover
U VAZDUHU · tech/web

Sajamski štandovi na kojima se predstavljaju tehnološke inovacije iz godine u godinu zauzimaju sve više prostora. Sa najveće ovogodišnje smotre tehnomana (CES 2016) izdvajamo nekoliko proizvoda koji će nam druženje s letom učiniti lepšim nego ikad.

Tekst: Gradimir Joksimović

Kraj alaskim mukama

Udice, mamac, stolica, čizme, pivo… Da li smo sve poneli? Ah da, nedostaje još samo kompaktni sonar koji se povezuje s pametnim telefonom. Deeper Fishfinder je zgodna spravica namenjena profesionalcima i onima koji su na putu da to postanu, a omogućuje lako pronalaženje ribe, pribavljanje informacija o dubini i konfiguraciji dna, temperaturi vode i drugim parametrima o kojima prosečni ribolovac retko razmišlja.

Aparatura uključuje kompaktni sonar mase od samo 100 grama i odgovarajuću aplikaciju za Android ili iPhone telefon. Ovo čudo radi u slatkoj i slanoj vodi, a vlasniku garantuje nezaboravne selfije sa kapitalnim primercima ribljeg fonda. Deeper sonari se mogu nabaviti i u našoj zemlji.

buydeeper.com 

Baci tu kameru!

Lilly Camera je prva kamera na svetu koja se aktivira – bacanjem. Ovaj uređaj objedinjuje dron sa kompjuterskim sistemom za praćenje, GPS uređaj i stabilizovanu kameru visoke rezolucije koja korisniku omogućuje da snimi svaki detalj svog života, a da ni ne prisloni oko na objektiv. Sve što treba je da stavite kompaktni treker u džep i ručni nosač, uključite Lilly kameru i zafrljačite je nebu pod oblake, a za sve ostalo će se pobrinuti inteligentni sistem koji vas prati u stopu i snima svaki vaš pokret u HD rezoluciji, po potrebi i usporeno (120 sličica u sekundi).

Lilly Camera je idealna spravica za dokumentovanje letnjih (a i zimskih) aktivnosti pod vedrim nebom, kao što su džoging, skijanje (na vodi), surfovanje, planinarenje, biciklizam, igre sa loptom…

www.lily.camera

Fitnes prsten

Jedan prsten da vlada svima… Ne, čekajte, pogrešna priča. Ipak, ŌURA je isto tako jedinstven kao Sauronov prsten, ali umesto neograničene moći omogućuje praćenje vitalnih parametera tokom spavanja i vežbanja i jednostavno „štelovanje” dnevnih aktivnosti u pravcu boljeg balansa i performansi.

Praktičan i ergonomski savršeno uobličen minijaturni računar razlikuje se od drugih fitnes trekera jer je praktično neprimetan i može da se nosi neprekidno tokom dana i noći, što omogućuje kontinuirano prikupljanje i analizu podataka o fiziološkim procesima u telu vežbača. Sastavni deo sistema je i aplikacija za pametni telefon.

ouraring.com

Da li ste ekoista?

Štednja električne energije rasterećuje kućni budžet, ali i značajno pomaže našoj napaćenoj planeti. Ako već gasite sijalice po stanu, razmotrite Ecoisme, senzorski uređaj koji prati energetsku potrošnju svih kućnih uređaja i pruža korisne savete za uštedu energije koji će osetno smanjiti račune za struju (pored toga, podsetiće vas da isključite štednjak, zatvorite vrata frižidera, ugasite peglu…). Senzor se jednostavno montira, a podatke u aplikaciju za pametni telefon ili tablet računar, na kome korisnik dobija jasan grafički prikaz svih potrebnih informacija.

ecois.me

Samsung Gear Fit2 Nosivi uređaji Samsung Gear Fit2 i Gear IconX predstavljeni u Srbiji iphone 7 Šta smo do sada saznali o iPhone 7 Uštedite vreme: Sada postoji i robot koji može da složi vaš veš Uštedite vreme: Sada postoji robot koji može da složi vaš veš Kamera 3 super trika digitalne kamere pametnog telefona ·