Ekran kao rolna
U VAZDUHU · tech/web

Na sajmu električnih uređaja nedavno je predstavljen fleksibilni i veoma savitljivi ekran marke LG, koji je sve prisutne sasvim oduševio svojim izgledom. Do sada je na ovakvim manifestacijama prikazano mnogo toga, ali tanki ekran koji se može saviti u rolnu još nije viđen, te se veruje da je LG prototip otvorio nova vrata proizvođačima sličnih gedžeta, a Samsung je i zvanično, dobio ozbiljnu konkurenciju.

Korejski brend LG je na Sajmu električnih uređaja (CES 2016) u Las Vegasu predstavio elastični ekran koji se može saviti u rolnu kao novine, a to znači da je napravljen tako da u njemu nema nikakve čvrste osovine ili takozvanog „kostura“. Slični proizvodi ranijih godina bili su prikazani u okviru kompanija kao što su Sony, Samsung i Sharp, ali su njihovi prototipovi do danas ostali u nekakvoj polusenci.

Zajedno sa 18-inčnim ekranom, LG je na sajmu prikazao i TV koji je tanak poput papira i ima 55 inča, koji ima svu elektroniku u zasebnom mini kućištu, sasvim odvojenom od tankog savitljivog ekrana, a na istom mestu prezentovan je i 25-inčni ekran koji se može instalirati u automobile. Ostaje nam još samo da budemo malo strpljivi i vidimo u kom će se pravcu ove sjajne LG ideje dalje razvijati.

Zanimljivi gedžeti u 2015. 5 savršenih gedžeta koji su se pojavili u 2015. Kickstarter Najbolje Kickstarter kampanje u 2015. godini cover1 Tech pokloni od Deda Mraza Google Google: Šta smo pretraživali u 2015. · · · · ·