Sex Pistols
KULTURA · muzika

Deset najgorih ponovnih pojavljivanja na sceni svedoče o tome da uspeh koji se jednom dogodio ni slučajno ne garantuje bogatstvo i slavu nakon toliko godina pauze.

GUNS ‘N’ ROSES

Kada se 2001. Axl Rose ponovo pojavio nas sceni samostalno, sa novim bendom, svi oni koji su očekivali najgore bili su više nego prijatno iznenađeni. Međutim, ono što su stvarno čekali bilo je novo studijsko izdanje – Chinese Democracy – koje se ispostavilo kao neverovatno razočaranje. Album je trajao predugo, koštao previše i iznad svega, bio potpuni promašaj. U međuvremenu se još jedna postavka benda raspala, a Axl Rose je nastavio svoja izvođenja sa drugim prosečnim i nepoznatim muzičarima.

ALL SAINTS

All Saints su bili još jedan od popularnih ženskih bendova koji su se u naletu pojavili nakon Spice Girlsa, ali su izgledale sasvim simpatično i imale nekoliko velikih hitova. Kada su se, nakon razlaza 2001. godine ponovo okupile pet godina kasnije, novi album je bio potpuni debakl. Članice su čak i priznale da su se okupile samo zbog novca, a taj neuspeh nije ih sprečio da se još jednom ujedine u novembru 2013, kao ni da ugovore da prate Backstreet Boyse na turneji koja će uslediti u toku ove godine.

GERI HALLIWELL

Prva Spice Girlsica koja se usudila da krene solo nije počela loše 2002. godine, a već dve godine kasnije turneja joj je otkazana zbog male prodaje karata. Činilo se da je prestala sa muzikom i posvetila se materinstvu i dečijim knjigama, a onda su je pozvali da bude sudija u australijskom Ja imam talenat. Zavedena povratkom u javnost, Geri je u novembru 2013. izdala singl Half of Me koji se zadržao na bednom 281. mestu australijske top liste.

THE DOORS

Nastaviti karijeru bez frontmena uvek se čini problematično, ali situacija je dodatno otežana kada je u pitanju ikona kakva je bio Jim Morrison. Gitarista Robby Krieger i klavijaturista Ray Manzarek ujedinili su se sa novom ekipom ljudi pod nazivom The Doors of the 21st Century, ali je bivši bubnjar John Densmore insitirao na tome da ne mogu da koriste ime starog benda. Tada su, iz pravnih razloga, promenili nekoliko imena, ali su svirali sve dok Manzarek nije preminuo prethodne godine. Ipak, nikad nisu prišli ni blizu staroj slavi.

THE SMASHING PUMPKINS

Ovaj kultni generacijski bend imao je oproštajnu svirku u decembru 2000. godine, ali je njihov frontmen Billy Corgan rešio da ih ponovo ujedini 2005. godine, i to nakon što njegova samostalna karijera nije krenula u najboljem pravcu. Uz njega je iz stare postavke ostao samo bubnjar Jimmy Chamberlain, a album Zeitgeist koji su izdali pobrao je mešovite kritike. Corgan je nakon toga nastavio da nastupa sam, iako je mnogo fanova benda odavno prestalo da ga prati.

SEX PISTOLS

Bend koji je definisao pank i redefinisao muzičku scenu postao je kultna pojava već nakon četiri singla i samo jednog izdatog albuma. Rastanak nakon smrti Sida Viciousa 1979. trajao je do 1996. godine kada su se ponovo okupili za turneju Filthy Lucre. Iako je bilo sasvim jasno da su se ponovo zajedno našli isključivo zbog novca, ovi muzičari sebi nikada nisu smeli da dozvole da se vrate kao grupa sredovečnih i kvazi-nostalgičnih pankera. Treba ostati pank do kraja.

SUGABABES

Ova nekada popularna ženska trojka postepeno je gubila sve svoje članove; bend je prvo napustila Siobhan, zatim Mutya i naposletku Keisha. Kako su i najverniji fanovi rešili da više nema razloga da slušaju sasvim novu postavku, stara trojka najavila je povratak bez obzira na međusobne razlike. Singl Flatline nije loše prošao kod kritike, ali jeste kod slušalaca, međutim album bi trebalo da se pojavi tokom 2014. godine.

LIMP BIZKIT

Ovaj nu-metal bend koji je devedesetih bio na svom vrhuncu, nakon odlaska gitariste Wesa Borlanda pao je u zaborav. Gitarista se vraćao i napuštao bend dva puta, a sa njim u postavci su izdata još dva albuma u roku od nekoliko godina – The Unquestionable Truth (Part 1) i Cold Cobra. Iako ni blizu muzike koju su nekada pravili, drugi album koji je izašao 2009. nije prošao toliko loše. Naposletku je izdavačka kuća prekinula ugovor sa njima, ali su uspeli da nađu drugu i novi album Stampede of the Disco Elephants najavljen je za ovu godinu.

EAST 17

Kada se bend Take That vratio na scenu 2006. godine, ovo je bio znak svim drugim boy-bendovima da je možda vreme da učine to isto. Bend East 17 se jednokratno oformio zarad svirke, ali ih je ubrzo glavni tekstopisac Tony Mortimer napustio zbog nesuglasica sa Brianom Harveyem. Kada je Harvey otišao iz benda 2010, Mortimer se vratio, i njihov prvi studijski album nakon godina pauze izdat je 2012. godine – ali je ostao potpuno skrajnut i ignorisan.

LED ZEPPELIN

Jednom od najvećih rok bendova ikada teško ćemo zaboraviti debakl koji se dogodio 1985. na Live Aid-u, sa Pageovim raštimovanim sviranjem i Plantovim promuklim glasom. Izvođenje je bilo toliko loše da bend nije dozvolio da se snimljeni materijal dalje koristi u promotivne svrhe. Srećom, trijumfalno su se na scenu vratili 2007. godine.

kanye-west Stvorena religija koja obožava Kanyea Westa Nevena Pavlović „Beleške o ljubavi“ Nevene Pavlović u Domu omladine Marčelo Marčelo slavi rođendan u Nišu Ruska armija Hor, balet i orkestar Ruske armije u Sava Centru · · ·