umetnost
KULTURA · art

Liu Bolin je kineski umetnik koji je savladao tehniku oslikavanja tela. On ume toliko dobro da oslika svoje telo da se bukvalno uklopi u okolinu. Obično to čini tako što odabere pozadinu i počne da se oslikava tako da na kraju izgleda kao nevidljivi čovek.

Nije vam baš jasno o čemu pišemo? Kada doboro pogledate sledeću fotografiju videćete čoveka koji se savršeno uklapa u okolinu. To je umetnik Liu Bolin.

Izgleda fascinantno, zar ne? To je njegov prethodni projekat, zbog kog ima nadimak Invisible Man, a sada ima novi projekat, u koji su naravno opet uključena tela. Ali, na drugačiji način. On poznate slike stvara oslikavajući tela drugih ljudi i na taj način stvara kompleksne slikarske kolaže. Suština je ponovo u tome da se sve stopi sa okolinom. Kako ide postupak kamuflaže sada? Stvorio je replike čuvene Pikasove slike Gernika i repliku Mona Lize. I onda je dao svoj pečat.

Fascinantno, zar ne? Potpuno zanimljiva ideja i originalan pristup umetnosti.

Šta sam umetnik ima da kaže i prikaže, pogledajte u videu koji sledi.


Akira Kurosawa ilustracije Kurosava: Crteži koji su prethodili filmovima starost Kakve bi mogle biti današnje generacije kada ostare? umetnost Slikanje svetlom po tropskim prašumama svet Uznemirujuće ilustracije modernog života · ·