dan-zaljubljenih-pr-cover
KULTURA · art

Izložba „Ljubav u XX veku“ koja će od 14. februara po prvi put biti izložena u Beogradu u šoping centru Stadion će putem savremenih instalacija i originalnih predmeta pokušati posetioce da podseti kako se nekada zabavljalo, volelo, patilo, kako se pratila moda ili slušala muzika i pozvati da zajednički otkrijemo da li je možda „ljubav samo reč“.

U ovom vremeplovu sedećemo na klupi, gledati omiljeni film ili slušati pesmu koja dira pravo u srce i zapitati se „šta to beše ljubav“ i „da li se samo jednom ljubi“. Kroz celine, podsetićemo se kako su se nekada darivali mladići i devojke, šta je značila ljubavna pošta, kako su časopisi i televizija edukovali mlade i kako su rešavali njihove ljubavne probleme, koja mesta su bila simboli ljubavnih sastanaka.

Ljubav u XX veku svojevrsno je putovanje kroz ljubavni život ali i život običnog čoveka u periodu od 1950. do 1990. godine nekadašnje Jugoslavije koja je mnogima ostala u lepom sećanju.  Posebnost izložbe koja će biti smeštena na sva tri nivoa šoping centra Stadion, jesu posetioci. Za razliku od uobičajenih izložbi, gde je posetilac samo pasivni posmatrač, Ljubav u XX veku omogućava aktivan odnos sa postavkom, čime posetilac postaje njen sastavni deo.

Postavka je namenjena svim generacijama, mladi će imati priliku da osete kako se nekad volelo i živelo, a oni koji su živeli u to vreme podsetiće se jednog lepog perioda njihovih života. Retro izložbena priča vraća nas u nekadašnje domove, u doba čuvenog Tristaća, u vreme mirisa „Brion“, „Pino silvestre“ i „Čarli“ ali i u period brojnih umetničkih ostvarenja. Doživite ljubav u XX veku svim čulima putem autentičnih eksponata, scenografija, instalacija, audio i video projekcija.

Vidimo se u SC Stadion!

27336728_1843813508964520_1469027607029170283_n Izložba „Traženja“ u galeriji Kvaka 22 – Umetnici o kojima će se tek pričati page-cover Neverovatne skulpture koje prkose gravitaciji Gde je moje mesto, Irena Kelečević, 2017, foto Bojana Bojović Milošević Izložba „Gde je moje mesto“ u Salonu Muzeja savremene umetnosti Goethe-InstitutBelgradeactopolis2016(2) Art Brut Srbija: Lekovita sirova umetnost · · · ·